Bancair

Blog

Waarom zou je bij een bank willen werken?

Het is altijd goed om jezelf af te vragen waarom je iets wel of niet wil, dat geldt ook zeker in het kader van je loopbaan. Gaan werken bij een bank kan een mooie stap voor je zijn, maar je wil natuurlijk wel weten waar je aan begint. Onze deskundige collega’s ondersteunen je graag bij het onderzoeken van je mogelijkheden en het zetten van je eerste stappen. In deze blog helpen we je vast op gang.

Vier redenen om bij een bank te gaan werken

Ondanks dat het je misschien niet meteen te binnen schoot toen je afstudeerde, is werken bij een bank op dit moment behoorlijk in trek. En doordat er veel verschillende facetten onderdeel zijn van het bankwezen is er haast voor ieder wat wils als het gaat om interessante functies.
Bovendien zijn er naast de inhoudelijke relevantie ook genoeg andere motivaties om te gaan werken bij een bank. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Continue uitdaging / veel variatie
  • Doorlopende persoonlijke ontwikkeling
  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden
  • Carrièremogelijkheden
De voordelen van werken als bankier

Dat klinkt niet gek toch? Aangezien de financiële sector een steunpilaar van de samenleving is, en deze samenleving voortdurend verandert, is zij zelf ook voortdurend in beweging. Dat betekent dat de werkzaamheden bij een bank bijna geen dag hetzelfde zijn. Dit stimuleert bovendien je persoonlijke ontwikkeling, omdat jouw kennis altijd actueel moet zijn! Het is dus van cruciaal belang dat je relevante diploma’s en certificaten blijft behalen. En omdat de bank er ook baat bij heeft dat jij je vaardigheden blijft bijschaven, ondersteunen ze je doorgaans graag bij deze processen.

Daarnaast bieden banken doorgaans bovengemiddelde arbeidsvoorwaarden aan. Denk bijvoorbeeld aan een 36-urige werkweek, hoger dan marktconforme salarissen en gunstige regelingen rondom reiskosten en verlof.

Kom kennismaken

Wat betreft carrièrekansen is er volop perspectief in de bancaire sector. Je kunt hierbij denken aan functies als CDD-analist, Adviseur Zakelijke Kredieten of Adviseur Particulieren. Voor veel van deze of vergelijkbare functies bieden wij ook traineeships aan. Tijdens zo’n traject maak je uitgebreid kennis met een organisatie en haar functies. Zo kom je te weten of een functie precies bij je past, of dat je nog verder wil verkennen.

Bekijk de sector Bancair

Neem contact op

Heb jij al genoeg onderzoek gedaan en ben je klaar om gedetacheerd te worden? Bekijk dan eens onze vacatures. Zit jij nog meer in een oriënterende fase? Ook dan nodigen we je van harte uit contact met ons te maken, dan stippelen we samen een persoonlijk ontwikkelplan voor je uit

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld