Bancair

Blog

Wat is er nodig om bij een bank te werken?

Bankier worden klinkt al hartstikke leuk natuurlijk, maar het hoe en wat in dit proces is wellicht nog in nevelen gehuld. Want hoe word je bankier? Over welke competenties moet je beschikken? En over welke vaardigheden? En past de bancaire sector überhaupt wel bij mij? Wij zouden B&P niet zijn als we je hier niet bij zouden helpen. Lees er alles over in deze blog!

Wat is een bankier?

Allereerst: wat is een bankier? Want voordat we ingaan op hoe je bankier kunt worden, is het goed om duidelijk te hebben over welke functie we het precies hebben.

Een bankier is iemand die leidinggeeft binnen een financiële instelling; bijvoorbeeld een bank. Gezien de uiteenlopende activiteiten van een bank, zijn de werkzaamheden van een bankier minstens even uiteenlopend. Voorbeelden van taken zijn:

  • Portefeuille-beheer zakelijk
  • Portefeuille-beheer particulier
  • Teamleider ICT
  • Personeelsbeleid
  • Juridische activiteiten

Dit is slechts een greep uit de mogelijke werkzaamheden van een bankier, waaruit al blijkt dat het behoorlijk gevarieerd is. Om deze reden hebben banken doorgaans ook behoefte aan mensen met veel verschillende competenties, zodat iedereen goed op zijn of haar plek zit.

Competenties, vaardigheden en eigenschappen

Het beroep ‘bankier’ is iets wat in de basis door iedereen aangeleerd kan worden. Dat betekent echter niet dat het voor iedereen geschikt is. Zo is het bijvoorbeeld handig om affiniteit te hebben met economie en verwante onderwerpen. Ook een afgeronde financiële opleiding op het HBO of WO is een pre. Nogmaals: dit zijn allemaal geen harde eisen, maar het maakt je tijd als bankier wel beduidend makkelijker wanneer je je in bovenstaande herkent.

Daarnaast is het als bankier handig dat je zorgvuldig bent. Je kunt je wel voorstellen wat voor verstrekkende gevolgen slordigheidjes kunnen hebben in deze functie. Tel bij deze zorgvuldigheid goede communicatieve vaardigheden, daadkracht, analytisch vermogen en leidinggevende kwaliteiten op en je hebt een aardig beeld van de eigenschappen en vaardigheden die passen bij een bankier.

Bekijk de sector Bancair

Maak contact!

En, ben je overtuigd? Dan kunnen we het meteen hebben over vacatures! Zit je nog met, misschien wel weer nieuwe, vragen? Helemaal geen probleem natuurlijk, wij helpen je graag. Je kunt ons bereiken via het contactformulier of gewoon eens bellen! Dan kijken we samen waar we je in kunnen ondersteunen.

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld