Overheid

Carrières in de overheid: ontdek de veelzijdigheid met B&P Professionals

Ben je geïnteresseerd in een boeiende carrière binnen de overheid? Of zoek je nieuwe kansen in de publieke sector? Bij B&P Professionals staan we voor je klaar om je te begeleiden en te ondersteunen in je streven naar succes. Lees verder om te ontdekken wat het werken binnen de overheid inhoudt en hoe onze diensten je kunnen helpen om te excelleren in deze diverse en boeiende sector.

Het vakgebied overheid

Het vakgebied overheid kan worden ingedeeld in vacatures bij overheidsinstanties en semioverheden. Hierbij kun je denken aan lokale overheden zoals gemeenten, waterschappen en provincies, maar ook centrale overheid, zoals rijksoverheid en ministeries. Woningcorporaties vallen ook onder de categorie semioverheden.

Verschillende functies binnen de overheid

Binnen de overheid zijn er diverse functies en specialisaties beschikbaar, waaronder:

 • Financiële Administratie:
  Als financieel administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor het beheren van financiële gegevens en budgetten binnen overheidsinstanties.
 • Service en Ondersteuning / PMO(Project Management Officer):
  Service- en supportmedewerkers bieden ondersteuning aan collega's en burgers, waarbij ze assisteren bij dagelijkse taken en problemen.
 • Juridische Zaken:
  Juridische medewerkers dragen bij aan het naleven van wet- en regelgeving en juridische kwesties binnen de overheid.
 • Burgerzaken:
  Medewerkers binnen burgerzaken bij gemeenten zijn betrokken bij de uitgifte van identiteitsdocumenten, registratie van gebeurtenissen zoals geboortes en huwelijken, en de behandeling van burgerlijke zaken.
 • Klantcontactcentra (KCC):
  Medewerkers frontoffice bij o.a. woningcorporaties bieden klanten ondersteuning en beantwoorden vragen met betrekking tot huisvesting en verhuur.
 • Secretariële Ondersteuning:
  Secretaresses spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van leidinggevenden en het beheren van administratieve taken binnen de overheid.
 • Woonconsulent:
  Als woonconsulent bij woningcorporaties help je huurders met hun woonbehoeften en beheer je sociale huisvestingsprogramma's.
 • Beleidsontwikkeling:
  Beleidsmedewerkers dragen bij aan de ontwikkeling en implementatie van beleid binnen overheidsinstanties.
 • Huisvesting:
  Als verhuurmakelaar bij woningcorporaties speel je een cruciale rol bij het faciliteren van huisvesting voor huurders en het beheren van vastgoedportefeuilles.
 • Communicatie en Advies:
  Communicatiemedewerkers en -adviseurs dragen bij aan effectieve communicatiestrategieën binnen de overheid.

Bij deze opdrachtgevers kan je gaan werken

Waarom samenwerken met B&P Professionals?

Bij B&P Professionals begrijpen we de complexiteit en diversiteit van de overheid en de eisen van overheidsinstanties en semioverheden. We hebben een uitgebreid netwerk en expertise om de juiste match te vinden, ongeacht je ervaringsniveau. Of je nu aan het begin van je carrière staat of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, wij zijn hier om je te ondersteunen.

Ontdek je overheidsloopbaan bij ons

Als je interesse hebt in een carrière binnen de overheid, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we de kansen verkennen en jouw weg vinden in deze fascinerende sector.

Koffie met een recruiter?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat B&P Professionals voor jou kan betekenen? Onze recruiters leggen het je graag uit! Laten we bellen of kom gezellig bij ons langs.

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld