CDD-analist

Blog

Ik wil CDD-analist worden, wat nu?

Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit de bancaire sector: Consumer Due Diligence-analisten, of kortweg: CDD-analisten. Deze medewerkers van een bank maken onderdeel uit van de uitvoerende tak van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, kortweg Wft. Bij B&P Professionals kennen we deze functie ook door en door. Dankzij onze eigen specialisten uit het bankwezen en de haast voortdurende aanwezigheid van CDD vacatures ben je bij ons aan het juiste adres voor antwoord op je vragen en loopbaanperspectief.

Wat is een CDD-analist?

Een CDD-analist maakt onderdeel uit van een team dat de integriteit van zijn of haar bank bewaakt. Je bent een speurneus die criminele activiteit ontdekt of juist weerlegt. Dankzij jouw werk kent de bank haar klanten door en door. Je hebt dus een behoorlijk verantwoordelijke functie, want als poortwachter zorg je ervoor dat zowel de bank als haar klanten hun goede naam behouden.

Op dit moment kent het CDD domein de volgende voornaamste activiteiten:

  • Transactiemonitoring
  • Een identificatie afdeling
  • Red flag afdeling

Bij “transactiemonitoring” worden de betalingen van klanten in de gaten gehouden. Op deze manier wordt getracht te monitoren of alle transacties legaal zijn.

De afdeling “identificatie” houdt zich bezig met het accepteren / afscheid nemen van klanten. Zij zorgen er daarnaast voor dat de bank de klant goed kent en de juiste producten biedt. Zij toetsen eveneens de integriteit van klanten.

Tot slot heeft elke bank tegenwoordig een aparte afdeling die signalen oppikt. Een zogenaamde “Red Flag” afdeling. Klanten kunnen een red flag krijgen wanneer zij bijvoorbeeld negatief in het nieuws komen of wanneer sprake is van bepaalde sanctielanden en/of sectorrisico’s. Op basis van al dit soort signalen wordt het risiconiveau van een klant al dan niet bijgesteld.

Meer informatie

We hopen je bij deze wat basisinformatie te hebben gegeven over de functie CDD-analist.

Echter kunnen we zo’n gevarieerde functie met al haar gevarieerde werkzaamheden en complexiteiten natuurlijk niet zo beknopt in volledigheid beschrijven. Daarom nodigen we je van harte uit om contact met ons te maken mocht je enthousiast zijn geraakt van deze introductie.

Neem ook gerust een kijkje bij onze CDD-analist vacatures om te ontdekken bij wat voor organisatie je terechtkomt, wat zij jou bieden en wat er van jou verwacht wordt.

Bekijk de sector Bancair

Koffie met een recruiter?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat B&P Professionals voor jou kan betekenen? Onze recruiters leggen het je graag uit! Laten we bellen of kom gezellig bij ons langs.

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld