Verzekeren

Blog

Werken als adviseur verzekeringen: alles wat jij moet weten!

Ben je geïnteresseerd om als verzekeringsadviseur aan de slag te gaan? Of ben je benieuwd naar wat je allemaal nog zou moeten weten?

Waar kom je te werken als verzekeringsadviseur?

Een verzekeringsadviseur kan zowel onafhankelijk zijn als werkzaam zijn bij een verzekeraar. Zoals de naam al doet vermoeden is een onafhankelijke verzekeringsadviseur niet gebonden aan een verzekeraar en kan hij/zij breed advies geven over diverse verzekeringsproducten van verschillende verzekeraars. De adviseur verzekeringen van een verzekeraar zal meestal alleen advies geven over de producten en diensten die zijn werkgever aanbiedt. Binnen deze beroepen is het mogelijk om je te specialiseren op bepaalde verzekeringsproducten. Zo kun je advies geven over zorgverzekeringen, autoverzekeringen, inboedelverzekeringen etc. etc. Daarnaast kun je onderscheid maken tussen zakelijke en particuliere verzekeringen, of een combi van beide in het geval van verzekeringen voor ZZP’ers.

Welke opleiding heb je nodig?

Uiteraard heb je de juiste basiskennis nodig als je als adviseur verzekeringen aan de slag wilt gaan. Voor alle verzekeringsproducten waarover je advies geeft, geldt dat je een informatieplicht, onderzoeksplicht of waarschuwingsplicht hebt richting je verzekeringsnemer. Daarom moet je bepaalde Wft-modules behalen. In deze blog kun je er meer over lezen.

Andere beroepen in de verzekeringsbranche

Lijkt het je wel wat om in de verzekeringsbranche aan de slag te gaan, maar werk je liever op de achtergrond? Dan is er ook veel mogelijk binnen de verzekeringsbranche. Je zou dan bijvoorbeeld als acceptant verzekeringen aan de slag kunnen gaan. Lees meer over de verschillende beroepen in de verzekeringssector en ontdek wat bij jou past.

Wat verdient een verzekeringsadviseur?

Het verzekeringsvak is een echt kennis- en ervaringsvak. In onze blog over salarissen binnen de verzekeringsbranche kun je hier meer over lezen. Onze tip: start met hettraineeship insurance en leer tijdens je werk bij. Heb je al wat meer ervaring in de verzekeringsbranche? Dan kan detacheren heel interessant zijn. Je gaat dan bij verschillende bedrijven aan de slag om je ervaring te vergroten en je ontdekt gelijk wat echt goed bij je past! Win-win dus.

Bekijk de sector Verzekeren

Meer weten?

Heb je nog vragen die onbeantwoord zijn gebleven of ben je benieuwd wat B&P Professionals voor je kan betekenen? Laat het weten! Wij vertellen je graag meer. Neem direct contact met ons op voor meer informatie.

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld