Verzekeren

Blog

Wat verdient een verzekeringsadviseur?

Zit jij te denken aan een carrière in de verzekeringsbranche of ben je gewoon nieuwsgierig naar het salaris van een verzekeringsadviseur? We vertellen je er graag meer over in deze blog.

De verzekeringsbranche: big business?!

Iedereen weet dat er veel geld omgaat in de verzekeringsbranche. Je hebt vast wel eens gelezen over (de organisatie van) Wimbledon die zich had verzekerd tegen bekende en onbekende ziektes, waardoor ze een flinke schadeclaim à 113 miljoen euro konden indienen vanwege de afgelasting van het toernooi door de coronacrisis. Achteraf een gouden zet natuurlijk! En zo zijn er nog veel meer bedrijven en personen die zich jaarlijks verzekeren voor miljoenen euro’s. Flinke bedragen dus, maar is het ook zo vanzelfsprekend dat je als verzekeringsadviseur of verzekeringsacceptant zoveel verdient? En over wat voor bedragen hebben we het dan eigenlijk?

Dus, wat is het salaris van een verzekeringsadviseur?

Aangezien het werk in de Insurance een echt kennis- en ervaringsvak is, is het salaris dat je als verzekeringsadviseur zult verdienen o.a. afhankelijk van:

  • Opleidingsniveau
  • Aantal jaren ervaring
  • Ervaring bij (verschillende) bedrijven
  • Het bedrijf waar je werkt
  • De verzekeringsproducten waarmee je werkt
  • Mate van verantwoordelijkheid als verzekeringsadviseur
  • Senioriteitsniveau
En het salaris van een acceptant verzekeringen dan?

Wanneer je als acceptant verzekeringen werkt, zijn kennis en ervaring - net als bij een baan als verzekeringsadviseur – erg belangrijk. Het salaris van een acceptant verzekeringen is daar dus van afhankelijk. Wil je een indicatie van wat je zou kunnen verdienen als acceptant verzekeringen? Neem dan gerust even contact met ons op.

Hoe zit het eigenlijk met provisies?

Misschien heb je er wel eens van gehoord: provisies. Een provisie is een beloning voor verleende diensten die wordt berekend als percentage van de relevante omzet. In het geval van verzekeringen is dit een percentage wat de verzekeraar boven op de premie legt. Vroeger kregen verzekeringsadviseurs een bepaald bedrag uitgekeerd wanneer ze een verzekernemer een verzekering lieten afsluiten bij een bepaalde verzekeraar. Hierdoor kon het voorkomen dat de verzekeringsadviseur de verzekeraar met de hoogste provisie aanraadde i.p.v. de “beste” verzekering voor de verzekernemer. Om die reden zijn provisies sinds 2013 verboden.

Salaris trainee verzekeringsbranche

Ben jij starter of heb je maximaal 2 jaar werkervaring binnen de verzekeringsbranche? Wil je een vliegende (her)start maken binnen dit mooie vakgebied? Dan is ons traineeship jou op jouw lijf geschreven. Jouw brutosalaris zal, afhankelijk van je kennis en ervaring, tussen de € 2200 – € 2600,- per maand liggen op basis van een 36-urige werkweek. Lees meer over onsInsurance Traineeship.

Bekijk de sector Verzekeren

Meer weten?

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat B&P Professionals voor je kan betekenen? Laat het weten! Neem gelijk contact met ons op. We kijken ernaar uit je meer te vertellen over deze leuke branche.

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld