Overheid

Blog

Welke beroepen zijn er bij de overheid?

Heb jij interesse om bij de overheid te werken of ben je gewoon benieuwd welke banen er allemaal zijn in het publieke domein? In deze blog geven we je een overzicht van de beroepen die je bij de overheid zou kunnen uitvoeren.

Vele vakgebieden en beroepen bij de overheid

Omdat er binnen de overheid vele organisaties vallen, zijn ook de mogelijkheden wat betreft beroepen bij de overheid eindeloos. Binnen (bijna) elk vakgebied is er wel een beroep denkbaar als je bij de overheid wilt werken. Zo kun je je als inkomensconsulent bij een gemeente uitkeringsaanvragen op rechtmatigheid en doelmatigheid beoordelen, of koop je als inkoper medische apparatuur in. Ook zou je als jurist of cybersecurityspecialist bij de Rijksoverheid kunnen werken. Daarnaast is er ook als beleidsmedewerker of financieel specialist van alles te doen voor de overheid. Bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) dat onderdeel uitmaakt van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat kun je je bezighouden met het beoordelen van subsidieaanvragen van ondernemers.

Vacatures bij B&P voor overheidsberoepen

Bij B&P hebben we regelmatig leuke vacatures voor beroepen in de publieke sector in heel Nederland. De publieke sector is een verzamelnaam voor alle overheidsorganisaties en semi-overheidsorganisaties in het publieke domein, denk hierbij aan de gemeenten en rijksoverheid, waterschappen, woningcorporaties, onderwijs en zorg. Een aantal voorbeelden van overheidsberoepen bij B&P zijn:

  • Medewerker burgerzaken
  • Medewerker financiële administratie
  • Medewerker subsidieregelingen
  • Medewerker service & support
  • Verhuurmakelaar
Traineeship voor beroepen bij de (semi)overheid

Lijkt het je wel wat om voor de overheid te werken, maar heb je nog niet de nodige kennis/ervaring? Of weet je nog niet welk beroep je precies wilt uitvoeren? Dan is ons Traineeship (semi) publieke sector wellicht interessant voor jou. Dit traineeship is het startpunt van jouw carrière binnen de (semi)overheid. Je kan bij een groot aantal verschillende overheidsorganisaties aan de slag gaan en de verschillende loopbaanmogelijkheden ontdekken. Samen kijken we welk beroep het beste bij je past en ontwikkel je je tot expert op dat gebied door middel van opleidingen, trainingen en kennissessies.

Bekijk de sector Overheid

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je weten hoe B&P is als werkgever? Wij informeren je graag. Neem gelijk contact met ons op.

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld