Verhuurmakelaars

Blog

Wat doet een verhuurmakelaar?

Heb jij ambities om aan het werk te gaan als verhuurmakelaar? Of ben je vooral benieuwd naar de precieze inhoud van dit beroep? Wij helpen je graag verder! Lees hier wat jij moet weten over de inhoud van een beroep als verhuurmakelaar.

Wat is een verhuurmakelaar?

Als verhuurmakelaar ben je de adviseur en bemiddelaar tussen de eigenaar van een woning en de potentiële huurder. Toch werkt een verhuurmakelaar voornamelijk vanuit de opdracht van de verhuurder. Zo regel je deels het verhuurproces. Denk hierbij aan:

  • Woningen adverteren;
  • Bezichtigingen begeleiden;
  • Huurovereenkomst samenstellen.

De verhuurmakelaar is verantwoordelijk voor deze taken, maar ook voor allerlei onderhandelingen, selecties, checks en nog veel meer. Uiteindelijk kiest een verhuurder ervoor om een woning te verhuren via een makelaar en ondersteun jij hem als verhuurmakelaar bij een soepel verloop van de verhuur van zijn of haar woning.

Vacatures verhuurmakelaar

Zoals eerder vermeld werk je als verhuurmakelaar in de meeste gevallen in opdracht van de eigenaar van een woning. Dit gaat onder andere vanuit makelaarskantoren of woningcorporaties. Een baan als verhuurmakelaar gaat veel verder dan je enkel bezighouden met het huurcontract en de directe verhuur. Eigenlijk ben je bij het hele proces van inkoop tot advertenties tot onderhoud betrokken.

Kwalificaties verhuurmakelaar

Door de brede variatie aan taken en mogelijkheden, zijn er allerlei vaardigheden die je bij een beroep als verhuurmakelaar goed van pas komen. Zo is het uiteraard handig om over goede sociale vaardigheden te beschikken en op die manier iedereen tevreden te houden en als duidelijke tussenpersoon te kunnen fungeren. Daarnaast is een analytisch denkvermogen ook geen overbodige luxe. Het is bij dit beroep namelijk belangrijk om een goed idee te hebben van de regelgeving, administratie en de financiële kant hiervan. 

Op het gebied van opleidingen voor een verhuurmakelaar is een opleiding in de richting van makelaardij raadzaam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opleiding Vastgoed en Makelaardij. Ook bij werkgevers zijn er allerlei mogelijkheden tot (om)scholing tot verhuurmakelaar. 

Bekijk de sector Overheid

Neem contact op

Ben je enthousiast geworden over een beroep als verhuurmakelaar? Neem dan zeker een kijkje tussen onze vacatures! Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat B&P professionals verder voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld