Gemeente

Blog

Hoeveel kun je verdienen bij de gemeente?

Wanneer je als gemeenteambtenaar aan de slag wilt gaan, wil je vast ook weten wat het salaris bij de gemeente is. Dit loopt erg uiteen, afhankelijk van welke functie je bekleed. Ben je benieuwd wat het salaris van een gemeenteambtenaar ongeveer is? Je leest er hier meer over.

Salaris gemeente

Als gemeentemedewerker val je binnen de cao gemeenten. Deze cao wordt regelmatig vernieuwd met nieuwe afspraken over o.a. salaris. Er zijn in totaal 20 salarisschalen bij de gemeente. Het salaris bij de gemeente grofweg uiteen van €1.700,- tot €11.000,- per maand bij een voltijdsdienstverband van 36 uur per week. Medewerkers die door een arbeidsbeperking niet zelfstandig het minimumloon kunnen verdienen, worden in een aparte salarisschaal ingedeeld.

Loon gemeente bij verschillende functies

Het salaris bij de gemeente is onder andere afhankelijk van de functie, maar ook van de ervaring, opleiding en van wat je al kunt. Zo ligt het salaris van een wethouder gemiddeld bij een bedrag van € 4.264 bruto per maand. Voor een raadslid is het salaris afhankelijk van het aantal inwoners van de gemeente waarvoor je raadslid bent. Het begint bij ongeveer € 1.080 per maand en kan oplopen tot € 2.700 per maand. Dit is voor gemiddeld 16 tot 20 uur per week aan werk. Een medewerker groenvoorziening verdient bijvoorbeeld rond de €2250 tot €2750 per maand.

Hoeveel jij precies zult verdienen, hangt ervan af in welke salarisschaal je wordt ingedeeld. Dit is in de cao vastgelegd en hangt met jouw functie samen. Meestal staat in de vacature voor een gemeenteambtenaar wel geschreven in welke schaal deze functie is ingedeeld. Afhankelijk van je ervaring begin je op een bepaalde trede in de schaal en kun je jaarlijks doorgroeien tot het maximale salaris. Elk jaar op 1 juli kom je automatisch op een hogere trede terecht, waardoor je steeds meer gaat verdienen. Voorwaarde hiervoor is echter wel dat je goed functioneert. Als je het heel goed doet, is het zelfs mogelijk om grotere stappen te zetten, zodat je wordt beloond voor je goede werk.

Bekijk de sector Overheid

Werken bij de gemeente?

Zie jij jezelf wel bij de gemeente werken? Bij B&P Professionals vind je verschillende vacatures voor de publieke sector. Bekijk ze eens op je gemak en reageer. Of neem eerst contact met ons op, dan kunnen wij je adviseren welke baan goed bij jou zou passen. Ook kun je via ons een traineeship volgen of je bij een project binnen de gemeente laten detacheren.

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld