Gemeente

Blog

Waarom zou je bij de gemeente willen werken?

Werken bij de gemeente zou goed verdienen zijn zonder hard te hoeven werken. Daarnaast zou het ook nog eens saai, eentonig en weinig uitdagend zijn. Helaas stereotypes die nog altijd aan werken bij de gemeente kleven. Echter zien de werkdagen van gemeenteambtenaren er toch echt wel anders uit: werknemers halen voldoening uit hun uitdagende baan en werken zeker wel hard om alles gedaan te krijgen. Dit is nog maar één reden waarom werken bij de gemeente allesbehalve saai is. Je leest er hier meer over.

Waarom is werken bij de gemeente leuk?

Er zijn verschillende redenen waarom werken bij de gemeente een erg leuke uitdaging is, die je zeker niet af moet schrijven. We stellen hier de belangrijkste redenen aan je voor.

1. Maatschappelijke bijdrage
Allereerst is de maatschappelijke bijdrage die je bij het werken voor de gemeente levert erg belangrijk voor veel mensen. Je doet iets voor andere mensen en hun omgeving. Het doel van de gemeente is niet om winst te maken, maar wel om de maatschappij te helpen en maatschappelijke problemen op te lossen.

2. Afwisselende functie met veel groeimogelijkheden
Daarnaast is het werk bij de gemeente erg afwisselend. De taken zijn heel gevarieerd en je houdt je steeds met andere uitdagingen bezig. Verschillende soorten klanten, andere casussen en het volgen van cursussen om je verder te ontwikkelen – een greep uit de dingen die op je af zullen komen. De gemeente biedt namelijk veel kansen om jezelf op persoonlijk en professioneel gebied te ontplooien en nieuwe kennis op te doen.

3. Waardering en ruimte voor eigen inbreng
Het wordt bij de meeste gemeentes erg gewaardeerd als je met ideeën voor vernieuwingen komt. Dus als jij kansen ziet om het werk nog leuker te maken of nieuwe collega’s aan te trekken, is hiervoor vaak alle ruimte om dit op te pakken. Ook vinden er grote veranderingen in de maatschappij plaats, die wederom ruimte bieden om dingen op een andere manier aan te pakken en zo dichter bij de burger te komen.

Volg een traineeship of laat je detacheren

Ben je overtuigd geraakt waarom werken bij de gemeente zeker veel voordelen heeft, maar twijfel je nog of het iets voor je is? Zoek dit uit via een traineeship. Hierbij krijg je de ruimte om in een periode van enkele jaren te ontdekken welke werkzaamheden bij je passen en kom je erachter welke afdelingen binnen de gemeente echt wat voor jou zijn. Of laat je via ons detacheren om op opdrachtbasis met contractuele zekerheid aan de slag te gaan. Ook via deze weg kun je ontdekken of werken voor de gemeente bij je past, voordat je daadwerkelijk bij een gemeente in dienst gaat.

Bekijk de sector Overheid

Neem contact met ons op

Waarom werken bij de gemeente? Nou, omdat het een hele uitdagende werkplek is met veel verschillende functies, je een maatschappelijke bijdrage levert en je vaak met een gezellig gevarieerd team samenwerkt. Werken bij de gemeente is leuk! Wil je graag een carrièreswitch richting de gemeente maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of laat een sollicitatie achter. We gaan graag met je om tafel zitten om te kijken wat het beste bij jou past, om daarmee jouw werkgeluk en je persoonlijk geluk te vergroten.

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld