Woningcorporaties

Blog

Waarom zou je bij woningcorporaties willen werken?

Werken bij een woningcorporatie lijkt te betekenen dat je aldoor met ontevreden huurders te maken hebt. Ze zijn ontevreden over de huurverhoging, over hun buren, over dingen in hun woning die kapot zijn of over andere dingen die niet goed zijn. Veel geklaag…. Dus waarom zou je hier dagelijks mee te maken willen hebben? Het antwoord hierop is duidelijk: omdat het werken bij een woningcorporatie zoveel meer is dan dat. Bovendien kun je er juist heel veel energie uit halen om de huurders te helpen bij het vinden van een fijne oplossing. Hier lees je waarom werken bij een woningcorporatie een ontzettend leuke uitdaging is, waarin je veel werkplezier kunt vinden.

Voordelen van het werken bij een woningcorporatie

Natuurlijk zul je tijdens je werk met huurders te maken krijgen die niet tevreden zijn en die niet voor rede vatbaar zijn. Dit kan je erg storen, maar je kan het ook als een leuke uitdaging gaan zien om juist ook deze mensen weer een stukje verder te helpen, zodat ze vrolijker de telefoon weer ophangen of tevreden naar huis gaan. Daarnaast heb je een hoge maatschappelijke betrokkenheid. Met jouw werk heb je een directe invloed op het woongeluk van mensen. Zo kun je mensen met een laag inkomen aan een leuke en betaalbare woning helpen. Dit levert je een hoop dankbaarheid op.

Bovendien is het werk heel afwisselend. Je hebt met allerlei partijen te maken, met wie je nauw samenwerkt. Denk aan de huurders, maar ook zeker aan de gemeenten, ontwikkelaars en nog enkele andere instanties. Tot slot zijn er ook allerlei verantwoordelijkheden, zoals het verduurzamen van de huurwoningen, het toewijzen van de beschikbare woningen en het in acht nemen van de veranderende wet- en regelgeving en hier (pro)actief op reageren.

Belangrijkste taken van woningcorporaties

Het is nu duidelijk waarom werken bij een woningcorporatie erg leuk kan zijn. Zoals we al vertelden is er veel afwisseling en bestaan er veel verschillende functies binnen de woningcorporatie. Zo dragen woningcorporaties verantwoordelijkheid over de zorg voor betaalbare huurwoningen en zorgen ze voor passende toewijzingen. Ook dragen ze een steentje bij aan de afspraken over het aantal te bouwen woningen, waardoor de woningcorporaties weer meer mensen aan een woning kunnen helpen.

Waarom is werken bij een woningcorporatie wat voor mij?

Het werk bij een woningcorporatie is erg gevarieerd, zodat mensen met verschillende achtergronden, opleidingen en kennisniveaus hier aan de slag kunnen. Als woonconsulent, ontwikkelaar, wijkbeheerder, strateeg, projectleider of adviseur, er zijn veel opties. Twijfel je nog of het iets voor jou is of weet je nog niet zo goed welke functie bij jou past? Volg dan een traineeship of laat je door ons detacheren en doe zo ervaring bij verschillende bedrijven in verschillende functies op! Zo weet jij precies welke taken wel en welke taken niet aan jouw werkgeluk bijdragen. Neem gerust contact met ons op om over de mogelijkheden te spreken of om uit te vinden of werken bij een woningcorporatie echt iets voor jou kan zijn.

Bekijk de sector Overheid

Koffie met een recruiter?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat B&P Professionals voor jou kan betekenen? Onze recruiters leggen het je graag uit! Laten we bellen of kom gezellig bij ons langs.

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld