Verzekeren

Blog

Casus schadebehandelaar zakelijk

Als schadebehandelaar beoordeel je schademeldingen op basis van o.a. de schuldvraag, dekking en volledigheid. Je kunt als schadebehandelaar een schade behandelen uit naam van een intermediair of een verzekeraar.

Casus Chicken Queen: restaurant schade

We borduren voort op de verzekeringscasus van restaurant Chicken Queen. Er is een brand ontstaan in de keuken, waardoor het pand grotendeels als verloren kan worden beschouwd. Daarnaast heeft een van de medewerkers zijn hand dusdanig verbrand dat hij zijn werk voorlopig niet zal kunnen uitvoeren. Ook zijn er een aantal medewerkers met (blijvende) longschade. Bovendien is de inboedel volledig vergaan.

Verschillende getuigen meldden dat het brandalarm niet werkte en dat het restaurant moeilijk te bereiken was vanwege een evenement op straat.

Deze casus is een goed voorbeeld van een schade waar jij als (toekomstig) schadebehandelaar mee te maken kunt krijgen. Het is natuurlijk voor de klant een ingrijpende gebeurtenis. Als schadebehandelaar fungeer jij als belangrijk aanspreekpunt in het schadeproces.

Tijdens het schadeproces probeer je antwoord te krijgen op diverse vragen, waaronder:

  • Wie is er verantwoordelijk voor het ontstaan van de schade?
  • Zijn de preventiemaatregelen goed uitgevoerd of is er sprake van nalatigheid?
  • Waardoor is de brand ontstaan?
  • Hoe kan het dat het brandalarm niet werkte?
  • Kan de schade verhaald worden op een aansprakelijke derde?
  • Is er dekking voor de schade?
  • Is het verzekerde bedrag toereikend?

In het geval van Chicken Queen wordt er een schade-expert ingeschakeld door de verzekeraar. Chicken Queen heeft zich via een intermediair verzekerd bij een grote verzekeraar. De schadebehandelaar van de tussenpersoon is verantwoordelijk voor het schadedossier en behartigt de belangen van haar klant zo goed mogelijk.

Schadebehandelaar vacatures

B&P heeft doorlopend interessante en uitdagende vacatures als schadebehandelaar. Wanneer je nog wilt ontdekken waar je talenten liggen binnen de insurance branche, is het advies om te beginnen met een traineeship. Onze ervaren recruiters hebben ruime kennis van de verzekeringsmarkt en bieden ondersteuning bij het vinden van de baan die bij jou past!

Bekijk de sector Verzekeren

Maak kennis met B&P Professionals

Wil je kennis met ons maken? Neem gelijk contact met ons op. Wil je meer weten over het werken als schadebehandelaar? Lees dan ook eens deze blog. Uiteraard beantwoorden we al je vragen graag!

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld