Verzekeren

Blog

Casus adviseur verzekeringen

Als adviseur verzekeringen ga je voor je zakelijke of particuliere klant op zoek naar de beste verzekering. Je inventariseert welke risico’s je klant zelf kan dragen en welke de klant beter kan verzekeren. Dit is voor elke klant anders. Je houdt hierbij rekening met de grootte van het risico en hoe groot de (financiële) schade is als er iets gebeurt. Op basis daarvan vergelijk je verschillende premies om de beste verzekering voor je klant te vinden.

Casus Chicken Queen: restaurant verzekering

Op donderdagochtend komt Piet Jansen bij je langs op kantoor. Piet is eigenaar van restaurantketen Chicken Queen met 20 bezorg/afhaalrestaurants verdeeld over heel Nederland, maar voornamelijk in de Randstad. Hij wil graag een nieuw restaurant openen in Groningen. Hij ziet hier namelijk kansen gezien zijn klantenkring voornamelijk uit jongvolwassenen bestaat. Studentenstad Groningen is voor hem dus ideaal om zijn nieuwste restaurant te openen. Als verzekeringsadviseur zul je kijken wat de te dragen en te verzekeren risico’s voor Piet zijn. Piet heeft natuurlijk een buffer opgebouwd met zijn eerdere restaurants, maar grote financiële schade door brand of een nieuwe lockdown kan ook hij niet dragen. Daarnaast speelt natuurlijk mee dat Groningen weliswaar officieel niet tot het aardbevingsgebied behoort, maar er toch een risico is op schade door aardbevingen. Wat als het pand toch schade oploopt door een aardbeving of brand? Als verzekeringsadviseur moet je hier natuurlijk rekening mee houden in de pandverzekering. Omdat de restaurants veel eten aan huis bezorgen, is het goed om rekening te houden met woon-werkverkeer. Wat als een bezorger invalide raakt tijdens zijn werk? Daarnaast kijk je bijvoorbeeld naar aansprakelijkheidsverzekering. Wat als een klant stikt in het bot van de kipdrumstick? En wat te denken van cybersecurity? Wat als de website gehackt wordt en alle gegevens van klanten op straat komen te liggen?

Verzekeringsadviseur worden

Je merkt het wel: als adviseur verzekeringen heb je te maken met diverse risico’s op verschillende gebieden waarin je je kunt specialiseren door middel van Wft’s, zoals een Wft-zakelijk of Wft-particulier.

Over B&P Professionals

B&P Professionals is een landelijk werkend detacheringsbureau uit Arnhem. Wij bemiddelen zowel ervaren als startende professionals voor interessante opdrachten bij mooie opdrachtgevers binnen de bancaire sector, verzekeringsbranche en de publieke sector.

Bekijk de sector Verzekeren

Meer weten?

Wil jij aan de slag gaan als adviseur verzekeringen? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures! Wij denken graag met je mee om voor jou de beste baan te vinden die bij je past. Neem ook gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld