Schadebehandelaar

Blog

Werken als schadebehandelaar: alles wat jij moet weten!

Heb je interesse om als schadebehandelaar aan de slag te gaan? Of ben je benieuwd wat je allemaal nog zou moeten weten? Lees het in deze blog!

Welke opleiding heb je nodig?

Schadebehandeling is een echt kennis- en ervaringsvak. Afhankelijk van de complexiteit van de schade is een mbo-, hbo- of zelfs wo-opleiding nodig. Om in de financiële dienstverlening aan de slag te mogen gaan heb je (minimaal) een diploma Wft Basis nodig. Als schadebehandelaar moet je daarnaast meerdere andere Wft's behalen. Ook heb je het diploma Assurantie A of specifieke branchediploma's nodig die toegespitst zijn op het desbetreffende schade-specialisme.

Wat doe je als schadebehandelaar?

Schadebehandelaar is een breed begrip. Je kunt namelijk schade hebben op allerlei gebieden. Denk maar aan:

  • Letselschade (lichamelijke en psychische schade);
  • Materiële schade;
  • Milieuschade;
  • Etc.

Als schadebehandelaar beoordeel je de schademeldingen op basis van de dekking, schuldvraag en juistheid. In sommige gevallen mag je de schade ook uitkeren.

Waar kom je te werken als schadebehandelaar?

Waar je komt te werken als schadebehandelaar is afhankelijk van de opleiding die je gevolgd hebt, en uiteraard je eigen interesses. Je kan bijvoorbeeld uit naam van een verzekeraar schade behandelen, maar ook uit naam van een intermediair.

Wat verdient een schadebehandelaar?

Wanneer je als schadebehandelaar werkt, zijn kennis en ervaring - net als bij de meeste banen in de verzekeringsbranche – erg belangrijk. Het salaris van een schadebehandelaar is daar dus van afhankelijk. Ook je opleiding, specialisatie en mate van verantwoordelijkheid hebben invloed op je salaris. Het salaris van een junior schadebehandelaar ligt rond de €2500,-- bruto per maand, terwijl een senior schadebehandelaar minimaal €4500,-- bruto per maand verdient.

Welke vacatures zijn er?

B&P heeft regelmatig leuke vacatures binnen de verzekeringsbranche, waaronder vacatures voor schadebehandelaar. Als je nog aan het ontdekken bent waar je talenten liggen, is het wellicht interessant om een traineeship bij ons te doen. Wil je in korte tijd zoveel mogelijk ervaring opdoen? Ga dan het detacheringstraject met ons in. Ook als je al goed weet wat je wilt zorgen wij met een persoonlijk ontwikkelplan en ondersteuning van ervaren coaches dat je op de juiste plek terecht komt.

Andere beroepen in de verzekeringsbranche

Lijkt het je wel wat om in deverzekeringssector aan de slag te gaan, maar zie je werken als schadebehandelaar toch niet helemaal zitten? Dan is er ook veel mogelijk binnen de verzekeringsbranche. Je zou dan bijvoorbeeld als acceptant verzekeringen aan de slag kunnen gaan. Lees meer over de verschillende beroepen in de verzekeringssector en ontdek wat bij jou past.

Bekijk de sector Verzekeren

Meer informatie over werken als schadebehandelaar

Heb je nog vragen over het werk als schadebehandelaar of ben je benieuwd wat B&P Professionals voor je kan betekenen? Laat het ons weten! Wij vertellen je graag meer. Neem direct contact met ons op voor meer informatie.

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld