Woningcorporaties

Blog

Welke beroepen zijn er bij woningcorporaties?

Werken bij een woningcorporatie brengt vele leuke uitdagingen met zich mee. Je hebt een hoge maatschappelijke betrokkenheid, de baan is afwisselend en goed uitgevoerd werk levert je een hoop dankbaarheid van de bewoners op. De beroepen binnen woningcorporaties zijn erg uiteenlopend, zodat je hier met verschillende achtergronden terecht kunt. Of je nu ervaringen in het technische, financiële, sociale of vastgoed bereik hebt, bij een woningcorporatie is voor iedereen een passende functie.

Voorbeeld banen woningcorporaties

Zoals gezegd kun je bij een woningcorporatie vele kanten uit. Er zijn allerlei beroepen binnen woningcorporaties denkbaar, zoals:

  • Adviseur onderhoud
  • Belangenbehartiger
  • Huismeester
  • Incassoconsulent
  • Vastgoedbeheerder
  • Verhuurmakelaar
  • Wijkbeheerder
  • Woonadviseur
  • Woonconsulent
Verschillende verantwoordelijkheden

Bij de verschillende beroepen bij woningcorporaties horen ook verschillende verantwoordelijkheden. Zo kun je je als verhuurmakelaar ermee bezig houden om een passende woning voor mensen te vinden en houd je je als huismeester bezig met het onderhoud van de huurpanden. De incassoconsulenten zijn ervoor verantwoordelijk dat de huur elke maand wordt betaald en achterstallige betalingen worden uitgezocht. De adviseur onderhoud bekommert zich daarnaast om het bijhouden van de projectadministratie en het opstellen van managementrapportages. Of houd je als vastgoedbeheerder bezig met het afhandelen van voorkomende werkzaamheden en het onderhouden van contact met onze samenwerkingspartners. Ligt jouw interesse meer bij duurzaamheid? Ook hierin liggen genoeg kansen om je bij een woningcorporatie te ontwikkelen. Er zijn dus beroepen zat bij de woningcorporaties, je moet alleen de passende baan voor jou vinden.

Beroepen bij woningcorporaties via B&P Professionals

Op onze site zie je ook regelmatig vacatures bij woningcorporaties verschijnen. Staat er op dit moment geen passende vacature tussen of zou je weliswaar bij een woningcorporatie aan de slag willen, maar weet je niet goed welke functie echt goed bij je past? Bekijk dan onze mogelijkheden voor een traineeship in de (semi) publieke sector. Hiervoor heb je alleen een afgeronde hbo/wo-opleiding nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je graag iets voor de maatschappij doet, je oplossingsgericht bent en je flexibel met je werkplek kunt omgaan. Ben je daarnaast ook nog leergierig en ambitieus, dan is het traineeship de perfecte manier om in je persoonlijke ontwikkeling te investeren. Na dit traject heb je veel duidelijker voor ogen wat er wel en niet bij je past en kun je met vertrouwen bij een uitdagende functie bij een woningcorporatie aan de slag gaan.

Bekijk de sector Overheid

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de beroepen bij woningcorporaties? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar om je bij al je vragen te helpen en je advies te geven over jouw toekomstige loopbaan

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld