Verzekeren

Blog

Waarom zou je in de verzekeringen willen werken?

Een vraag die veel gesteld wordt is waarom je zou willen werken bij een verzekeraar. De verzekeringsbranche heeft namelijk nogal een stoffig imago. Veel mensen denken bij insurance aan oude mannen in deftige pakken in een saaie kantooromgeving. Maar dat is helemaal niet (meer) het geval! In deze blog vertellen we je graag waarom werken in de verzekeringen zo leuk is!

Werken in de verzekeringen

Het werk in de verzekeringsbranche heeft veel te bieden. Je krijgt er de ruimte om jouw kennis in de praktijk te brengen. Daarnaast heb je veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Afhankelijk van de richting die je opgaat, heb je verschillende mogelijkheden binnen deze sector. Hierover lees je meer in onze blog “Welke beroepen zijn er in de verzekeringssector?” Het leuke is dat het verzekeringsvak zowel een kennis- als ervaringsvak is. Zo kun je je ervaringen met eerdere cases toepassen op andere cases. Daarnaast moet je altijd up-to-date blijven. Hierbij kun je denken aan het online afhandelen van (schade)claims, maar ook aan diverse vraagstukken die spelen rondom technologische ontwikkelingen.

  • Hoe verzeker je een deelscooter- of auto?
  • Wanneer een operatie met een operatierobot mislukt, wie is er dan verantwoordelijk?
  • Hoe zorg je ervoor dat de verzekeringspremies niet te ver oplopen door de vergrijzing en groei in chronische aandoeningen?
Traineeships bij B&P Professionals

Lijkt het je wat om te werken in de verzekeringen, maar heb je nog weinig/geen ervaring op dit gebied? Tijdens het traineeship insurance ontwikkel je je tot een veelgevraagd specialist die overal aan de slag kan. Wij bieden jou een programma op maat, afgestemd op jouw wensen en behoefte. Je ontdekt waar je interesses en talenten liggen. Samen gaan we op zoek naar jouw richting. Denk hierbij aan een rol als adviseur, acceptant of juist als schadebehandelaar. Neem alvast een kijkje bij de verschillende vacatures in de verzekeringsbranche.

Een nieuwe uitdaging in de verzekeringsbranche

Werk je al in de verzekeringsbranche, maar ben je toe aan iets nieuws? Wij denken graag met je mee. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over detacheren? Als interim kun je dan een kijkje in verschillende keukens nemen om je ervaring te vergroten en ook te ontdekken wat echt goed bij je past. Ook helpen je graag met de begeleiding van je huidige (vaste) baan naar je vervolgbaan in de verzekeringssector. Neem gelijk contact met ons op voor meer informatie.

Bekijk de sector Verzekeren

Neem contact op

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat B&P Professionals voor jou kan betekenen? Onze recruiters leggen het je graag uit! Laten we bellen of kom gezellig bij ons langs.

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld