Bancair

Blog

Van rechtenstudent naar financieringsspecialist: Lisa’s ervaring met detachering bij een bank

Lisa Bolink, financieringsspecialist bij opdrachtgever Rabobank, vertelt over haar ervaringen met detachering bij een bank.

“Wat wil ik nou eigenlijk?”

Hoi, ik ben Lisa en ik werk bij B&P sinds oktober 2021. Op het moment werk ik als financieringsspecialist bij onze opdrachtgever Rabobank. Na mijn studie rechten dacht ik: “Wat wil ik nou eigenlijk?” Faillissementen en ondernemingen die zich op glad ijs bevinden, dat is waar mijn interesse ligt. Via detachering ben ik nu hard op weg om mij binnen de Rabobank zodanig te ontwikkelen dat ik daar kom.

Van rechtenstudent naar financieringsspecialist

Het lijkt misschien alsof ik een grote sprong heb gemaakt van rechten naar de bancaire wereld, maar die interesse was er bij mij allang. Toen ik het vak faillissementsrecht volgde besloot ik om mijn scriptie ook daarover te schrijven. Ik vind de kant vanuit de bank wel het meest fascinerend, dus schreef ik over de rechten van een bank tijdens eenfaillissementsprocedure. Zo kwam ik erachter dat ik die twee gebieden goed kan combineren. Nu wil ik mij, via detachering bij een bank, meer richten op het financiële plaatje in plaats van het juridische. Daarom spreekt een finance rol mij ook meer aan dan bijvoorbeeld een rol in de advocatuur. Ik zie mijn huidige functie wel als een stepping stone om bij een afdelingbijzonder beheer te komen. Zo kan ik uiteindelijk ook weer de connectie met het recht maken.

“Ik was huiverig voor detachering bij een bank, maar ik wilde die functie wel!”

Detachering bij een bank was volledig nieuw voor mij, maar B&P was er heel open en eerlijkover. Ik was dit niet gewend in de bancaire sector, die normaal nogal ondoorzichtig is. Dat maakte het voor mij ook lastig inschatten welke functie bij mij zou passen. Ik vertelde B&Pwat ik wilde en zij namen contact met mij op zodra ze iets hadden gevonden wat bij mijn wensen aansloot. Je wordt alleen bij een opdracht geplaatst die jou leuk lijkt, dus uiteindelijk blijft de keuze bij jezelf.

B&P bood mij een functie als Rabobank financieringsspecialist aan. Ik was huiverig voor detachering, maar ik wilde die functie wel! Later bleek het helemaal niet zo eng te zijn en ontdekte ik steeds meer voordelen van detachering bij een bank. Voor afgestudeerden wiens droombaan niet per se overeenkomt met hun studie is het met de hulp van B&P ook makkelijker om leuk werk te vinden. Daarnaast heb ik nu kunnen leren hoe alles werkt bij een bank; dat zou ik anders denk ik niet zo snel gezien hebben.

Dankzij B&P kom ik verder

Gelukkig is B&P heel ruimdenkend en vrij; ze staan echt aan jouw kant. Toen ik nog aan mijn scriptie moest werken kreeg ik daar veel ruimte voor. Ik bepaal zelf of ik wel of niet meega met de verlenging van een project en mag zelfs vanuit B&P een opleiding volgen om financieringsspecialist te worden. Door de flexibiliteit vanuit B&P is het voor mij dus heel makkelijk om steeds weer nieuwe stappen in mijn ontwikkeling te zetten. Ik ontdek steeds meer over mezelf en krijg bij iedere stap de nodige ruimte om verder te kunnen groeien.

Bekijk de sector Bancair

B&P Professionals denkt met je mee

Benieuwd of detachering bij een bank ook een slimme stap is in jouw professionele ontwikkeling? Kijk snel tussen onze vacatures of er iets voor je bij zit of neem contact met ons op.

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld