Woningcorporaties

Blog

Ik wil werken bij de woningcorporaties, welke opleiding heb ik nodig?

Ben jij geïnteresseerd in een carrière binnen een woningcorporatie of ben je gewoonweg benieuwd welke kwalificaties en opleidingen je hier allemaal voor nodig hebt? Lees dan verder. Wij leggen je uit met welke corporatie opleidingen je jouw ambities voor een baan bij een woningcorporatie waar kan gaan maken.

Werken bij woningcorporaties

Bij woningcorporaties kun je bij een tal van belangrijke functies terechtkomen, waaronder de functie van woonconsulent. Als woonconsulent ben je verantwoordelijk voor het toewijzen van woningen aan mensen met lage inkomens, het adviseren van woningzoekenden, het verbeteren van de woonomgeving en het bemiddelen bij conflicten en problemen. Hierbij hoort ook al het administratieve werk. Dit is dus een zeer afwisselende baan waar je veel kwaliteiten voor nodig hebt en er veel ruimte is om jouw kennis en vaardigheden verder bij te spijkeren. Daarom kan het raadzaam zijn om naast de verplichte opleidingen ook voldoende cursussen en opleidingen naast je werk te volgen.

Opleidingen voor woningcorporaties

Welke opleidingen je nodig hebt voor het werk bij een woningcorporatie is natuurlijk volledig afhankelijk van welke functie je hier gaat bekleden. Bij veel vacatures wordt minimaal mbo+ werk- en denkniveau gevraagd en bij andere vacatures is dit een hbo-opleiding. Bij veel functies is de voorkeur van je opleiding wel in de richting van sociale dienstverlening, maar ook dit hangt af van het bedrijf en de exacte vacature. Je kunt in ieder geval terecht bij een woningcorporatie met zowel een mbo- als een hbo-opleiding.

Corporatie opleidingen

Naast de algemenere mbo- en hbo-opleidingen zijn er ook allerlei opleidingen te vinden die zich specifiek richten op jouw functie binnen een woningcorporatie. Zo bestaan er leergangen specifiek gericht op het werk van een woonconsulent, waarbij je onder andere leert over goede communicatie, juridische zaken en andere kneepjes van het vak. Daarnaast zijn er ook opleidingen te vinden op het gebied van vastgoedbeheer, duurzaamheid, technisch beheer en bouwkunde. Dit kan erg handig zijn om jouw kwaliteiten uit te breiden en nog meer te leren over je vakgebied.

Bekijk de sector Overheid

Werken bij woningcorporaties?

Lijkt het profiel van een functie binnen woningcorporaties bij je te passen en wil je hier meer over te weten komen? B&P Professionals staat klaar voor al jouw vragen. Neem gerust contact met ons op en neem ook zeker een kijkje tussen al onze vacatures of onderzoek de mogelijkheden van een traineeship.

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld