Woningcorporaties

Blog

Hoeveel kun je verdienen bij woningcorporaties?

Zoek jij een uitdagende baan die voldoening geeft op het gebied van wonen, financiën, HR of communicatie? Misschien is een carrière bij een woningcorporatie in de publieke sector dan iets voor jou. Maar, hoeveel kun je hier eigenlijk mee verdienen? Wij vertellen je alles over het salaris bij een woningcorporatie.

Salaris woningcorporaties

Als medewerker bij een woningcorporatie val je onder de CAO Woondiensten. Hierin wordt vastgelegd (en regelmatig vernieuwd) welk salaris jij bij een woningcorporatie gaat krijgen, maar je vindt hierin ook allerlei afspraken op het gebied van werktijden, overwerk, vakantie, pensioen en toeslagen. Op dit moment bestaan er zo’n 15 salarisschalen voor woningcorporaties. Het gemiddelde salaris als woonconsulent ligt ongeveer tussen €2.300 en €3.400, maar dit zal natuurlijk verschillen op basis van jouw cv en de vacature.

Salarisschalen woningcorporaties

Hoeveel loon je bij een woningcorporatie verdient hangt af van meerdere variabelen, waaronder jouw exacte taken, niveau, opleiding, ervaring en natuurlijk het bedrijf waarbij je komt te werken. Deze kenmerken bepalen samen onder welke van de loonschalen bij woningcorporaties jij zal gaan vallen. Vaak staat deze schaal wel beschreven in de vacature waarop je solliciteert en uiteraard ga je naarmate je ervaring bij dit bedrijf toeneemt en je beter gaat presteren, steeds meer verdienen. Zo klim je langzamerhand hogerop en groeit je salaris met je mee.

De hoogte van je salaris bij woningcorporaties is ook afhankelijk van de functie die je bekleed binnen een bedrijf. Onder woningcorporaties bestaan namelijk meerdere belangrijke functies, waaronder die van een woonconsulent. Als woonconsulent ben je de schakel tussen woningzoekenden en verhuurder. Je bent verantwoordelijk voor onder meer het adverteren van de woning, het adviseren van woningzoekenden en het vragen beantwoorden en problemen verhelpen met betrekking tot de verhuurde woning. Uiteraard horen hier ook administratieve vaardigheden bij. Alomvattend ondersteun je vanuit een woningcorporatie mensen met lage inkomens bij het vinden en onderhouden van betaalbare woningen.

Bekijk de sector Overheid

Aan de slag bij een woningcorporatie?

Klinkt dit als de ideale baan voor jou? Of wil je nog meer weten over het werken bij een woningcorporatie en de salarisspecificaties die hierbij horen? Natuurlijk kun je bij B&P Professionals terecht voor uitgebreid advies. Bekijk nu onze vacatures of neem contact met ons op voor aanvullende vragen.

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld