De bancaire sector verkennen via detachering: Tom deelt zijn verhaal

Blog

“Ik wilde mijn interesse in financiën verder verkennen.”

Hoi, ik ben Tom Wijnolts en werk via B&P Professionals als Projectmedewerker BBS bij de Rabobank. Tijdens mijn studie HBO-Rechten was ik altijd graag met cijfers bezig, ook al vormde dit geen groot onderdeel binnen mijn opleiding. Na mijn Bachelor besloot ik om eerst ervaring in de praktijk op te gaan doen. Voorlopig zit ik heel goed op mijn plek en geniet ik van het werk als gedetacheerde. Toch sluit ik niet uit dat ik ooit nog ga voor een Master in Ondernemingsrecht, ik ben tenslotte pas 24 jaar.

Kom maar op met die uitdaging!

Hoewel de stap van Rechten naar de bancaire sector misschien apart lijkt, voelt dit voor mij niet zo. Ik raakte destijds met Donny van B&P in gesprek over mijn situatie. Ik vertelde hem waar ik tegenaan liep en waar ik naar op zoek was. Ik had nog nooit nagedacht over detachering, maar stond er erg voor open. Hij bracht mij in contact met Shannon van B&P voor onafhankelijk advies. Samen bespraken we de mogelijkheden en begon de zoektocht naar een leuke baan waarin ik mij verder kon ontwikkelen.

Mijn eerste uitdaging was bij de Gemeente Rotterdam waarbij ik de aanvraag en afhandeling van Tozo-uitkeringen onder mijn hoede had. Een tijdelijke regeling om zelfstandige ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Al gauw merkte ik dat ik niet binnen de overheid werkzaam wilde zijn. Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten op een uitdaging die wél bij mij paste: Projectmedewerker BBS bij de Rabobank!

“B&P denkt mee over de juiste stap voor mij.”

Het geeft een fijn gevoel om te weten dat er op de achtergrond al wordt gedacht aan welke stappen ik kan zetten. Ze weten waar mijn ambities liggen en dat ik leergierig ben. Er wordt soms vergeten hoeveel tijd en energie solliciteren op een baan in beslag kan nemen. Ik kan mijn focus op mijn werk als Projectleider houden doordat dit proces uit handen wordt genomen.

Inmiddels heb ik ook echt een band opgebouwd met het team van B&P. Wekelijks werk ik een dag op het kantoor en ervaar dan de informele sfeer. Een leuke mix tussen ouwehoeren en hard werken. Dit geeft mij telkens een gevoel van thuiskomen en dat ga ik voorlopig zeker niet inwisselen!

Ook jouw carrière een kickstart geven?

Ontdekken of detachering ook bij jou past? We vertellen je graag meer over de verschillende vacatures die we hebben en waarom het ook voor jou een slimme stap kan zijn! Neem gerust eens contact met ons op.

Bekijk de sector Bancair

Koffie met een recruiter?

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat B&P Professionals voor jou kan betekenen? Onze recruiters leggen het je graag uit! Laten we bellen of kom gezellig bij ons langs.

Wij leren je graag kennen!

Zoek jij leuke detacheringsopdrachten, of gewoon een nieuwe uitdaging? Neem even contact met ons op.

* Verplicht veld