fbpx
Public
Marco van den Hoorn

Wil jij weten wat er voor jou mogelijk is? Laat een sollicitatie achter en wij helpen je verder!

Solliciteer direct

B&P Insurance

Welkom bij B&P Professionals! Leuk dat je onze pagina over Insurance bezoekt, oftewel de verzekeringsbranche. Mijn naam is Marco van den Hoorn, senior recruitmentspecialist binnen B&P en verantwoordelijk voor alle vacatures en opdrachtgevers binnen het vakgebied verzekeringen.

Tussen 2006 en 2013 heb ik ruim zeven jaar in de verzekeringsbranche gewerkt bij ABN AMRO Verzekeringen. In mijn rol als adviseur was ik verantwoordelijk voor verschillende zakelijke klanten en hun bedrijfsrisico’s.

In die jaren heb niet alleen inhoudelijk veel geleerd over het verzekeringsvak, maar ook gezien dat er tal van werkzaamheden en ontwikkelmogelijkheden zijn binnen de verzekeringsbranche.

Dit varieert van advies, acceptatie of schadebehandeling binnen het zakelijke of particuliere domein en bij een verzekeraar of juist bij een intermediair. Je kunt dus alle kanten op. Er zijn volop carrièrekansen op het gebied van verzekeren.

Ook als je niet beschikt over jarenlange ervaring of de benodigde vakopleidingen zijn er mogelijkheden. Door middel van een maatwerk traineeship of opleidingstraject stomen we jou klaar.

Ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden die we voor jou hebben om aan de slag te gaan in de verzekeringsbranche.

Sollicitatieformulier
 
1 Start 2 Complete
B&P Insurance

Traineeship verzekeren

Opdrachtgevers

Univé
Heilbron
Van Egdom Verzekeringen
Paardekooper Insurance
Assuradeurengilde
TVM
Rabobank
Preventass
De Groot Coevorden
Vrieling Adviesgroep

Interesese in andere vakgebieden?

Volop carrièrekansen in de verzekeringsbranche

Momenteel is er veel krapte op de arbeidsmarkt en zeker ook binnen de verzekeringsbranche. Het is een vergrijzende markt met relatief weinig instroom van jonge mensen.

En dat is jammer, want er zijn volop carrièrekansen in deze branche en het barst er van de mooie functies en gevarieerde werkzaamheden.

Bij B&P Professionals zouden we het heel gaaf vinden om young professionals kennis te laten maken met de verzekeringsmaterie en in aanraking te laten komen met de mogelijkheden die de verzekeringsbranche biedt.

Dus ben heb je een HBO- of WO-diploma op zak en wil je een wtf-diploma behalen en een traineeship op het gebied van verzekeren volgen? Dan ben je van harte welkom.

Dat geldt overigens ook voor alle andere verzekeringsprofessionals die een stap willen maken naar een nieuwe werkgever of nieuwe functie.

Ik help je graag om samen met jou te verkennen wat je kunt en wilt en op zoek te gaan naar interessante vacatures en opdrachtgevers binnen het vakgebied verzekeringen.

Wft-diploma’s binnen het verzekeringsdomein

Verzekeren kent vele facetten, maar in de kern komt het neer op drie dingen: advies, acceptatie en schadebehandeling. Daarnaast zijn er in de verzekeringswereld natuurlijk ook diverse leidinggevende en ondersteunende functies te vinden.

De werkzaamheden in de verzekeringsbranche worden verricht voor zakelijke en particuliere klanten, beide met verschillende risico's en behoeften. Om advies te mogen geven binnen het verzekeringsdomein, zijn zogeheten wft-diploma's essentieel. Zonder ben je niet bevoegd.

De Wft staat voor de Wet op het financieel toezicht. In deze wet is een groot aantal regels en voorschriften voor de financiële markten en het toezicht daarop samengebracht. 

De belangrijkste wft-diploma’s zijn: wft basis i.c.m. wft schade particulieren, wft schade zakelijk en wft inkomen. Mocht je je verder willen specialiseren, dan moet je denken aan het diploma assurantie A met verschillende modules en daarnaast zijn er verschillende branchediploma's te behalen.

Bij B&P ondersteunen we je hierbij graag en kijken we wat jij nodig hebt om een volgende stap te kunnen zetten.

Ruim aanbod interessante opdrachtgevers in de verzekeringswereld

Binnen het verzekeringsdomein kan je onderscheid maken tussen verzekeraars en intermediairs. Verzekeraars verzekeren de risico's en dragen de eventuele schadelast.

Een intermediair brengt uit naam van haar klanten (particulier of zakelijk) de risico's onder bij de verschillende verzekeraars nationaal en internationaal. Afhankelijk van de zwaarte en complexiteit van het risico, gebeurt dit via een volmacht, provinciaal of op de beurs.

Als specialistische arbeidsbemiddelaar binnen de verzekeringsbranche hebben wij inmiddels een mooie klantenportefeuille opgebouwd met interessante opdrachtgevers.

Van grote landelijke verzekeraars zoals Univé en Nationale Nederlanden tot kleine verzekeraars en regionale intermediairs zoals Vrieling Advies Groep of Heilbron Groep. Als kandidaat via B&P heb je dus echt wat te kiezen!

Vacatures verzekeringen

Voor jou als kandidaat bieden wij volop mogelijkheden binnen de dynamische wereld van verzekeringen.

Wil jij werken bij een grote verzekeraar als interim professional of geef jij juist de voorkeur aan een vaste baan? Het kan allemaal! Heb jij ruime ervaring of ben je een starter? In beide gevallen komen wij graag met je in contact.

Vacatures verzekeringen die wij regelmatig in portefeuille hebben zijn:

  • Adviseur zakelijke verzekeringen binnendienst of buitendienst
  • Verzekeringsadviseur buitendienst of binnendienst
  • Acceptant (brand/aansprakelijkheid of multibranche)
  • Schadebehandelaar (brand/aansprakelijkheid/multibranche)
  • Letselschadebehandelaar, manager acceptatie en beheer
  • Manager buitendienst verzekeringen of risicospecialist.

Heb je nog geen vacatures gevonden die bij jou passen, neem dan gerust een kijkje op onze vacature pagina.

Meer informatie over vacatures verzekeringen via B&P Professionals

Wil je eens van gedachten wisselen over de mogelijkheden om via B&P Professionals aan de slag te gaan in een interessante verzekering functie en bij een mooie opdrachtgever in de verzekeringsbranche? Neem dan gerust contact op. Ik help je graag verder!