fbpx
Header Blog Bericht
Donny de Vos

Wat zijn de 4 voordelen van detacheren voor de medewerkers?

Er zitten veel voordelen aan detacheren voor medewerkers. In dit blog bericht gaan we er vier behandelen. Ben jij benieuwd naar de vier voordelen? Lees dan verder!

Boordevol ervaring


Houd jij er niet van om voor een hele lange periode op één plek te blijven? Goed nieuws! Als gedetacheerde doe je in korte tijd veel ervaring op. Mensen ontwikkelen zich vaak veel sneller dan in een vaste baan, omdat je zo snel ziet wat bij je past en wat niet, wat je leuk vindt en wat niet. Bij elke opdracht en organisatie leer je nieuwe dingen. Deze kan je meenemen naar je volgende opdracht. Je ontwikkeld je steeds meer als een professional. Daarbij zit vol met ervaring en kennis die je gedurende je gedetacheerde werkperiode hebt opgedaan! Dit maakt jou van toegevoegde waarde en onmisbaar in de organisatie!

 

Flexibel je carrière bepalen

Flexibel zijn is belangrijk. Je omgeving veranderd voortdurend en wij veranderen mee. Collega's, werkzaamheden, afdelingen en managers veranderen. De ene keer reis je verder naar werk dan de andere keer. Heerlijk even je hoofd leegmaken voordat je thuis bent. In het begin moet je nog even je plekje vinden. Onderdeel van het team, maar je zit er niet aan vast. Als je flexibel bent werkt dat in je voordeel. Je kunt je loskoppelen van de politiek op de werkvloer en je kunt je beter focussen op werk.

 

Detacheren is een duurzame dienst

Detachering is gericht op het helpen van anderen. Door jouw inzet ondersteun je tijdelijk met een gerichte hulpvraag. Je laat de organisatie daarmee in haar waarde. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over reorganisaties of interne werkdruk: je wordt immers gedetacheerd, ben je daar – in zekere zin – niet beïnvloedbaar voor.

 

'Zie je jezelf als ondernemer?

Dan is detachering helemaal een goede start. De afgelopen jaren waren er veel mensen die vanuit hun studie, tot een jaar of 35, als gedetacheerde gingen werken en daarna voor zichzelf begonnen: Je bent het gewend om flexibel te zijn, je hebt een netwerk opgebouwd en je ziet de verschillen tussen organisaties.

Een andere onmisbare eigenschap is dat je gevoel hebt voor je omgeving, waardoor je situatie creëert waarin je leuke dingen naar je toe kan trekken. Je moet er op locatie immers zelf het beste uithalen!

B&P in beeld