fbpx
Header Blog Bericht
Kim Bosmann

Waarom zou je bij de overheid willen werken?

Aan werken bij de overheid kleeft helaas een niet al te best imago. Zo zien veel mensen het als een plek met veel bureaucratie, een hoge graad aan vergrijzing en een ingewikkelde sollicitatieprocedure. Dit komt zeker ergens vandaan, maar dat neemt niet weg dat werken bij de overheid juist heel leuk kan zijn. Waarom werken bij de overheid vol leuke uitdagingen zit, lees je hier.

Voordelen van werken bij de rijksoverheid

Waarom zou je bij de rijksoverheid willen werken? Dit is iets wat veel mensen zich afvragen. Dat zullen we je hier duidelijk maken, want er kleven zeker veel voordelen aan een baantje bij het Rijk:

  1. Je doet iets voor de maatschappij
  2. Stabiliteit
  3. Veel kansen om je te ontwikkelen

Je doet iets voor de maatschappij

Allereerst betekent een baantje bij de overheid dat je iets doet voor de maatschappij, je voert werkzaamheden in het maatschappelijk belang uit. Zo heb je direct invloed op bijvoorbeeld je eigen woonomgeving, maar doe je ook iets voor anderen. Je kunt in verschillende domeinen werkzaam zijn zoals werken, klimaat, wonen, gezondheid, cultuur en veiligheid. Afhankelijk van je achtergrond en interesses kun je op een of meerdere van deze vlakken wat betekenen voor de maatschappij. Dit zorg voor veel voldoening wat een groot voordeel van deze baan is.

Stabiliteit

Daarnaast is de overheid een stabiele werkgever, omdat hij niet failliet zal gaan en er niet vaak functies wegvallen. Er zijn veel minder risico’s wat een gevoel van stabiliteit en zekerheid geeft. Erg fijn in financieel onzekere tijden. Bovendien zijn de arbeidsvoorwaarden helder, is er een duidelijke omschrijving van je takenpakket en zijn de randzaken goed voor elkaar.

Veel kansen om je te ontwikkelen

Tot slot heb je veel vrijheid en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt alle mogelijkheid om cursussen en opleidingen te volgen, zodat je jouw ambities waar kunt maken. Maar daarnaast wordt het ook aangemoedigd om met initiatieven en een frisse blik te komen. Wie weet zet jij wel een perfecte oplossing voor een lastig probleem aan.

Waarom werken bij de overheid ook voor jongeren interessant is

Een van de redenen waarom werken bij de overheid niet erg in trek is onder de jongeren, is omdat de publieke sector erg stoffig en vergrijsd zou zijn. Voor een deel is het wel waar dat de gemiddelde leeftijd hoger ligt dan in de private sector, maar dat betekent nog niet dat het werk hier niet uitdagend kan zijn voor jongeren. Want juist zij kunnen met nieuwe, frisse ideeën komen en brengen veel nieuwe inzichten. De gemeenten zijn vaak blij met jonge krachten. Weet dat het zeker geen stoffige, vergrijsde werkplek is, maar juist een plek waar je heel veel vrijheid krijgt om taken op jouw manier op te pakken.

Wil je ook kansen pakken door je te ontwikkelen binnen de overheid? 

Bekijk meer informatie Of Solliciteer direct

Werken als trainee

Wil jij graag zelf ontdekken waarom werken bij de overheid erg leuk kan zijn? Solliciteer dan voor een traineeship via B&P Professionals en doe ervaring op. Je zult zien dat je afwisselende taken en alle ruimte krijgt om jezelf te ontplooien en je van je beste kant te laten zien. Je wordt serieus genomen en leert stap voor stap welke taken wel en niet bij je passen.
 Zou je liever niet als trainee aan de slag gaan, maar wil je ook niet direct als ambtenaar bij de overheid in dienst? Overweeg dan om je door ons te laten detacheren. Zo heb je goede arbeidsvoorwaarden, een passend salaris en krijg je de kans om over verschillende werkvloeren te komen.

Neem contact met ons op

Als je interesse in werken bij de overheid hebt, neem dan graag contact met ons op. Wij helpen je om te ontdekken welke functie het beste bij je past en bieden je verschillende mogelijkheden aan om via ons bij overheidsinstanties aan de slag te gaan. 

B&P in beeld