fbpx
Header Nieuws Bericht
Tijn Langenberg

Van der Mije wil groeien in zijn rol en een kei worden in wat hij doet

“Het is in zekere zin nog jammer ook dat ik nu in vaste dienst kom bij de Rabobank. Daardoor moet ik de warme contacten met B&P Professionals meer missen. Ik heb namelijk heel veel aan ze te danken.” In dit interview staan verleden, heden en toekomst van Henk van der Mije centraal. “Ik wil groeien in mijn rol en een kei worden in wat ik doe.”

De intern specialist van de Rabobank in Rotterdam spreekt vol geestdrift over zijn baan. Daar waar hij in eerste instantie op detacheringsbasis werkte, begint hij deze maand in vaste dienst. “Ik ben intern specialist klantsupport en dat betekent dat ik een soort probleemoplosser ben op bancair gebied. Ik wil klanten optimaal bedienen, ontzorgen en wil kansen zien waar de accountant manager mee verder kan. Mijn functie is een soort van interne accountant en dat bevalt mij zeer goed.” 

Van der Mije is zeer geroutineerd binnen het bancaire wereldje. “Ik kan er ontzettend goed mijn ei in kwijt en ben altijd op zoek naar knelpunten en het oplossen ervan. Hoe ik hier in Rotterdam verzeild ben geraakt? Dat vertel ik graag.” Dan komt B&P om de hoek kijken. “Ik ken Donny de Vos uit zijn vorige functie bij Nedec in Zwolle. Ik was gedetacheerd bij de Rabobank. Contacten verwaterden een tijdje, maar toen hadden we weer eens contact via LinkedIn. Via B&P heeft hij mij aan deze job gebracht. Daar ben ik hem en het bedrijf zeer dankbaar voor.” Daarvoor was Van der Mije onder meer werkzaam bij Rabobank Hillegom. Hier werd hij echter boventallig verklaard. “Ik heb nog even geprobeerd om werk buiten de bank te vinden, maar dat ging toch niet. Bovendien kruipt het bloed waar het niet gaan kan.” 

De aanstelling voor zijn huidige functie was binnen veertien dagen gepiept. De gesprekspartner blijft bescheiden. “Of ík kwam op tijd, óf het was de vacature. Het feit is dat er prettige gesprekken volgden en ik nu dus in Rotterdam actief ben.” 

Tussendoor bleven de contacten met B&P zeer warm. “Met bijvoorbeeld Marlijne Lombarts, Kim Bosmann en met Donny zelf. Maar met name Marlijne is een schat van een vrouw. Ik had in mei 2020 namelijk een fietsongeluk - ik doe heel graag aan wielrennen - en had mijn hele schouder in de vernieling. In die tijd had ik heel veel lange en goede gesprekken met haar.” Zijn medische boek kreeg nog wat extra hoofdstukken. “Mijn schouderoperatie is maar liefst twee keer niet goed gegaan en voor de derde sta ik nu op de wachtlijst. Pff, niet fijn nee. Bovendien is onlangs ook nog gebleken dat ik staar heb. Ook daar is een operatie nodig…” 

Hoe nu verder met de man die getrouwd is met Anita en twee volwassen zoons heeft in de persoon van Alexander en Jonathan? “Ja, rustig aan doen en het wielrennen daarna weer oppakken. Voor de rest klus ik graag met hout. Vogelhuisjes of tafeltjes maken gaat mij vrij aardig af. Ook ging en ga ik graag op vakantie.” Daar komt zijn derde bezigheid om de hoek kijken. “Snorkelen vind ik zo mooi. Als we naar Griekenland gaan, doe ik dat gekscherend gezegd dag en nacht. Als je onder water zo’n Carate Carate schildpad van wel één meter tegenkomt, och, dat is zo prachtig. Hij zwemt als een engel door het water, zo gracieus. Schitterend om te zien.” Tot slot de zakelijke doelen van de Zandvoorter. “Ik heb geen ambities om op termijn een andere functie of zo uit te oefenen. Nee, in mijn toekomstige vaste baan in mijn huidige functie wil ik gewoon een kei worden in wat ik doe en de klanten optimaal blijven bedienen.”

B&P in beeld