fbpx
Landelijk
36 uur per week
Sociaal Domein

Medewerker Frontoffice KCC Woningcorporaties

Wil jij de Medewerker KCC (Klant Contact Centrum)zijn waar wij niet omheen kunnen? En wil jij het eerstelijns aanspreekpunt voor klanten, bewoners, huurders en woningzoekenden zijn. Dan zijn wij zeker opzoek naar jou!


Interessante baan?
Solliciteer nu

Organisatie

B&P Professionals is een landelijk werkend detacheringsbureau gevestigd in Arnhem. Wij bemiddelen zowel ervaren als startende professionals binnen de zakelijke dienstverlening, financiële dienstverlening en publieke sector. We hebben klanten als grote banken, verzekeraars, intermediairs, gemeenten, rijksoverheid, woningcorporaties en hoge scholen. B&P heeft ruime ervaring en een groot netwerk binnen de publieke sector. Wij kijken verder dan een cv en zijn oprecht geïnteresseerd in jou als kandidaat. Op basis van competenties en persoonlijke drijfveren maken wij de juiste match bij onze opdrachtgevers. Ons motto: Samen Komen We Verder!


Functie

Als medewerker Klantenservice(KCC) ben je de spil in de organisatie en het eerstelijns aanspreekpunt voor bewoners, huurders, woningzoekenden en klanten. Je handelt alle eerstelijns klantencontacten, operationele vragen en verzoeken van klantprocessen zelfstandig af. Die hebben onder andere betrekking op het gebied van huur en verhuur, verkoop, huurbetaling, sociale begeleiding, intake urgentie, dagelijks onderhoud, aanvraag woningwijziging. Dat doe je telefonisch, digitaal, schriftelijk, en via de receptie.

 

Vragen, verzoeken, klachten (ja dat ook) of problemen, jij weet als geen ander iedere keer de juiste pet op te zetten. Met je enorme charme en gastvrijheid bewaak je de doorlooptijd, kwaliteitsnormen en klanttevredenheid en blijf je het contactpersoon voor de klant. 

 

Omdat het een veelzijdige functie is, en je nooit weet wat voor vraag je kunt verwachten, ben jij goed op de hoogte van het reilen en zeilen binnen de woningcorporatie. Of het nou vragen zijn over huur- en verhuur van woonruimte of bedrijfsruimte, reparatie en/of serviceverzoeken of over algemene vragen over de dienstverlening, jij weet het! 

Daarom is het belangrijk dat je administratief sterk bent en daarnaast enige affiniteit hebt met techniek. Dit laatste is namelijk erg handig bij het aannemen van reparatie en/of serviceverzoeken.

Functie eisen

Wat neem jij mee?

  • je hebt enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie bij een woningcorporatie
  • acteert op minimaal mbo4 werk- en denkniveau
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Assertief

Aanbod

Wat krijg je van ons?

  • Een goed salaris marktconform woningcorporaties 
  • Een unieke stap in de (semi)overheid  
  • 25 vakantiedagen per jaar
  • Direct aan de slag bij een mooie opdrachtgever
  • Focus op jouw ontwikkeling 
  • Opleidingsmogelijkheden


B&P in beeld
Sollicitatieformulier
Voornaam is een verplicht veld.
Achternaam is een verplicht veld.
E-mailadres is een verplicht veld.
Telefoon is een verplicht veld.
Deel deze vacature
Whatsapp