fbpx
Header Nieuws Bericht
Donny de Vos

Een groot succes!

Het is hem gelukt! Onze collega Danny heeft in 18 uur tijd 100 kilometer gelopen voor Coeliakie! Wil jij weten hoe hij de afgelopen tijd heeft ervaren? Lees dan hieronder verder!

Op 24 oktober was het zover. Ik moest 100km hardlopen voor de inzamelingsactie van mijn vriendin. Het hele jaar had ik hiervoor getraind. Ik rende bijna iedere dag wel 10km en in het weekend vaak iets meer, 20 of 30km.

In aanloop van de wedstrijd had ik ook al twee keer 50km gelopen. Toch bleef 100km een erg pittige afstand. Dat niet alleen maar de officiële wedstrijd was een week van tevoren afgelast vanwege het Coronavirus. Ik ben toen druk bezig geweest om in overleg met natuurmonumenten zelf een 100km race te organiseren op de plek waar ik vaak getraind had: de bossen bij Montferland.

De toestemming was gegeven om ook ’s avonds in de bossen te lopen en ook qua donaties ging het goed. Toen ik om 6 uur ‘s ochtends aan de start van de 100km stond, zaten we net onder de €4000,00. Nog een kleine push en dan zouden we ons streefbedrag hebben gehaald. Ik was ervan overtuigd dat we het bedrag zouden halen tijdens de wedstrijd. Dit gaf mij goede hoop toen ik begon aan de eerste kilometers van deze run. Het parcours bestond uit 3 keer dezelfde route van ongeveer 33km. De eerste ronde ging erg vlot en bij de verzorgingspost stond mijn crew al te wachten met eten en drinken. En zelfs B&P was nog even gekomen om te kijken hoe het ging en om aan te moedigen!

 

Na een korte stop vertrok ik weer verder. Vanaf toen was het afzien en toen ik op ‘s avonds laat op de 90km zat kon ik echt niet meer. Ondertussen was het ongeveer 23:00 uur ‘s avonds en was ik al 17 uur bezig. Gelukkig heb ik veel steun ontvangen van vrienden, familie en collega’s. Charlotte heeft sommige berichten met mij gedeeld die binnen waren gekomen tijdens de run. Hier zaten zoveel lieve berichten tussen en ook nog videoberichten van kleine kinderen met Coeliakie die wilden opblijven totdat ik was gefinisht. Dit heeft heel veel betekend voor mij en Charlotte en uiteindelijk heeft dit mij over de eindstreep getrokken.  Inmiddels hebben wij ook het streefbedrag van €5000,00 behaald! Maandag 2 november zullen wij de cheque overhandigen aan de Nederlandse Coeliakie Vereniging zodat dit geld besteed kan worden aan wetenschappelijk onderzoek naar een medicijn. Bij deze nogmaals allemaal bedankt voor alle steun, zowel namens mij als Charlotte!

Danny

 

 

B&P in beeld