fbpx
Header Blog Bericht
Bas Disveld

Is dit echt wat ik wil?

De zomervakantie is voor de meesten van ons inmiddels weer voorbij. De vakantieperiode gebruiken we natuurlijk om heerlijk bij te komen en te genieten, ieder op zijn of haar eigen manier. Mentaal weer even helemaal tot rust komen na een jaar hard te hebben gewerkt. Daar lig je dan op het strand. Het geluid van de zee, een prachtig uitzicht en een koel drankje erbij. En dan ineens denk je aan je werk en schieten er diverse vragen door je gedachten. Ben ik eigenlijk wel gelukkig in mijn huidige baan? Is dit echt wat ik wil en waar ik genoeg voldoening uit haal? Hoe wil ik mij verder ontwikkelen en kan dat wel bij mijn huidige werkgever? Wat wil ik nou eigenlijk echt? Allemaal hele essentiële vragen die in je eentje vaak lastig te beantwoorden zijn. Bij B&P Professionals gaan we hierover graag met je in gesprek om te verkennen wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Wat wil ik eigenlijk?

We gaan ervan uit dat je natuurlijk tevreden bent op je werkplek, dat je doet wat je leuk vindt en dat je met plezier naar je werk gaat. We kunnen ons ook zeker voorstellen dat dat niet elke dag het geval is. Maar waarom is dat zo en hoe kan ik ervoor zorgen dat dit verandert? Neem een moment om na te denken over wat voor aspecten jij graag terug wilt zien in jouw ideale baan.

Waar liggen je prioriteiten? Is dat baanzekerheid, een goed salaris en goede secundaire voorwaarden? Of haal je meer voldoening uit plezier op je werkplek en een echt leuke bijpassende baan? En zou je dan ook willen inleveren op baanzekerheid, een goed salaris en goede secundaire voorwaarden? Als jij geen voldoening krijgt en jouw prioriteiten komen niet terug in je huidige baan, dan is het wellicht een goed moment om te kijken naar nieuwe uitdagingen.

Welke stappen kan ik zetten?

Maak een lijst met verschillende banen waarvan jij denkt dat daar jouw prioriteiten behaald zullen worden. Selecteer deze banen natuurlijk ook op basis van jouw kwaliteiten. Wees niet bang om naar de meningen van familie en vrienden te vragen. Laat hen eens jouw lijst bekijken en vraag ze welke baan zij bij jouvinden passen.

Vervolgens is het zaak om onderzoek te verrichten en je lijst te filteren. Kan ik het niveau van deze banen aan of moet ik hiervoor geschoold worden? Met welk salaris moet ik tevreden zijn bij deze baan? Maak een top 10 van je lijst aan de hand van dit soort vragen. Ga zelf ook na of je ook daadwerkelijk een realistische overstap kan maken en vraag eventueel advies bij een loopbaancoach.

Wij helpen je graag!

Wil jij graag een carrière switch maken maar weet je niet zo snel welke stappen jij hiervoor moet zetten? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag door te kijken waar jouw interesses, kwaliteiten en prioriteiten liggen. Door jou persoonlijke begeleiding te bieden, zorgen we er samen voor zorgen dat jij de juiste keuzes in jouw carrière kunt maken. Samen komen we verder!

 
B&P in beeld