fbpx
Header Blog Bericht
Desney Jansen

Via B&P Professionals aan de slag als Hypotheekacceptant? Dat kan!

Een groot deel van mijn werk als recruiter voor het vakgebied Bancair Particulieren bij B&P Professionals bestaat uit het begeleiden van (hypotheek)professionals bij detacheringsopdrachten. Van young professionals die een eerste stap willen zetten in de financiële sector tot senior hypotheekprofessionals die een gericht groeipad doorlopen. Met hen ben ik voortdurend in gesprek over welke stappen zij kunnen en willen maken en hoe B&P hierin kan faciliteren. In deze blog heb ik een aantal vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet. 

Wat zijn de benodigde opleidingen en certificaten voor de functie Hypotheekacceptant?

Vanuit onze opdrachtgevers is de wens dat iemand minimaal een MBO4-diploma heeft of HBO is opgeleid. In onze vacatures kun je meer lezen over wat er specifiek gevraagd wordt en wat de vereisten zijn.

Wil je bij een bank of verzekeraar werken waarbij jij een functie vervult waar je ook klantcontact hebt? Dan dien je in het bezit te zijn van het certificaat WFT Basis. Voor het inhoudelijk informeren van de klant over hypotheken moet je in het bezit zijn van een certificaat WFT Hypothecair Krediet. En wil je de klant ook voorzien van bijpassend advies? Dan is het ook noodzakelijk om in het bezit te zijn van een WFT Vermogen

Ben je nog niet in het bezit van deze certificaten? Dat is geen enkel probleem. Bij B&P is er de mogelijkheid om deze certificaten te behalen. Naast deze verplichte certificaten bespreek je met jouw persoonlijke Fieldmanager en uiteraard met de recruiters jouw ambities en maak je een plan op maat.

Wat zijn de opkomende trends binnen de hypothecaire wereld?

Wat wij momenteel ervaren is dat de hypothekenwereld een veranderende en drukke wereld is. Vanuit verschillende invalshoeken proberen grootbanken, lokale banken en hypotheekverstrekkers in te spelen op de constante vraag op het gebied van hypotheken. Opdrachtgevers merken dat zij mee moeten met de tijd om vraag en aanbod te kunnen blijven creëren. Uiteindelijk draait het om de klant en hen te voorzien van een 9+ klantbeleving. Daartoe zullen organisaties continu op zoek blijven naar manieren om hun bedrijfsprocessen en afdelingen optimaal in te richten en te zorgen voor efficiency slagen voor een kortere doorlooptijd.

Ik wil graag Hypotheekacceptant worden, hoe pak ik dat aan?

Denk je erover na om aan de slag te gaan als Hypotheekacceptant, dan is het allereerst belangrijk om te bepalen of de functie van Hypotheekacceptant een goede match is met jou als persoon. Beschik je bijvoorbeeld over de juiste competenties die horen bij deze functie? En ben je daarnaast in het bezit van de vereiste opleidingen en certificaten of ben je bereid om deze te gaan behalen? Bekijk alvast onze vacatures  om een beter gevoel te krijgen bij wat er komt kijken als je aan de slag wilt als Hypotheekacceptant.

Bij B&P Professionals helpen we je graag om als Hypotheekacceptant aan de slag te gaan. Daarbij kijken we verder dan alleen je cv. Dus ben jij iemand die affiniteit heeft met hypotheken en zich in dit vakgebied graag verder zou willen ontwikkelen? Dan biedt B&P Professionals jou die kans graag, want Samen komen we verder! Mocht ik je interesse gewekt hebben, chroom niet om met mij contact op te nemen. Dit kan via desney@bp-professionals.nl of tel: 026-7999099.

Tot snel!

B&P in beeld