fbpx
Header Nieuws Bericht
Niek Bleumink

B&P Personeelsdiensten verder als B&P Professionals

B&P Personeelsdiensten bestaat dit jaar 5 jaar. Het 5-jarig bestaan vieren we met een nieuwe huisstsijl, een nieuwe dienst én een nieuwe naam: B&P Professionals. Deze naam past bij wat wij anno 2019 zijn: een landelijk detacheringsbureau voor zowel ervaren als startende professionals binnen de zakelijke dienstverlening.

Donny Vos, mededirecteur en oprichter: “In 2018 hebben we een enorme professionaliseringsslag gemaakt. Met de komst van Niek Bleumink als partner kregen we een kwaliteitsimpuls. We hebben nieuwe backoffice systemen geïmplementeerd en zijn gegroeid als organisatie. Als kroon op onze groei hebben we de FD Gazelle Award gewonnen: de award voor de snelst groeiende bedrijven in Nederland.”

Overkoepelende naam

De ontwikkeling is ook te zien in onze naamgeving de afgelopen jaren. Voorheen hadden we voor iedere specialisatie een aparte entiteit, namelijk B&P Banking en Finance Professionals, B&P Plus en B&P Infotech. “Inmiddels weten we heel goed wie we zijn en waar we naartoe willen”, vertelt Niek. “Er staat een professionele organisatie met een breed aanbod van diensten. Hierbij past een overkoepelende naam en dat is B&P Professionals. Onder deze nieuwe naam vallen al onze labels en gaan we de nieuwe branding uitzetten, met een nieuwe huisstijl en een nieuwe website.”

Traineeships: de snelste weg naar ontwikkeling

Belangrijk onderdeel van de groeiende organisatie zijn traineeships. Donny: “Voorheen bemiddelden we voornamelijk ervaren professionals. Nu geven we steeds meer jonge talenten de kans om te groeien en te ontwikkelen. Het gaat hier niet om een ‘talentenklasje’ maar om individuele begeleiding en coaching. We bekijken welke richting iemand op wil en welke opleidingen daarvoor nodig zijn. Vervolgens zoeken we hier een opdracht bij.” De trainees worden in een periode van 1 à 2 jaar ingezet op 3 à 4 verschillende opdrachten. Daarbij krijgen ze intensieve begeleiding en coaching on the job. Niek: “De trainees doen ervaring op en ontdekken wat ze leuk vinden. Het traineeship is ook ideaal voor ervaren professionals die een zijstap willen maken. Mensen die twijfelen aan hun functie of zin hebben in wat anders, kunnen zo rondkijken in een andere branche en de training en bijscholing krijgen die ze nodig hebben. Met een traineeship kunnen mensen veel sneller ontwikkelen en op een hoger niveau komen dan wanneer ze ergens als junior zouden beginnen.”

Bancair en CDD (customer due diligence)

Op dit moment hebben we 2 traineeships: het traineeship bancair en het traineeship CDD. “De ambitie is om de traineeships in de nabije toekomst verder uit te breiden naar andere branches. Young professionals met een opleiding op minimaal hbo-niveau in bijvoorbeeld economie, recht of bedrijfskunde zijn van harte welkom om hun toekomstdromen met ons te komen bespreken. Dit is namelijk precies waar het bij B&P om draait. Werk hoort erbij, dus dan kan je maar beter zorgen dat het leuk is. En daar willen wij graag voor zorgen”, aldus Donny. 

Niet de grootste, wel de beste

Niek vult de ambitie van B&P Professionals aan: “Wij willen niet de grootste worden, maar wel de beste. Wij vinden plezier heel erg belangrijk. Plezier in je werk, maar vooral plezier in je leven. En daar draagt plezier in je werk aan bij. Wij zijn een kleine organisatie met korte lijnen. Wij vinden het belangrijk om intensief contact te houden met al onze gedetacheerden, niet alleen de trainees maar ook de ervaren professionals. Daarom hebben we regelmatig contactmomenten, borrels, kennissessies en uitjes. Je bent bij ons geen gedetacheerde maar echt een collega.” 

Ben jij de volgende B&P professional? Neem even contact met ons op, we leren je graag kennen!

B&P in beeld