fbpx
Header Blog Bericht
Donny de Vos

Bij twijfel, nu doen!

De Nederlandse economie groeit nog steeds. In bijna alle sectoren neemt het aantal banen toe en naar verwachting stijgt het aantal banen in 2019 naar 10,5 miljoen in totaal. Jaarlijks ontstaan meer dan 1 miljoen nieuwe vacatures. Dit staat allemaal in de landelijke arbeidsmarktprognose 2018-2019 van UWV.

Krapte leidt tot kansen

Het is dus duidelijk: er heerst een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Dat is vervelend voor bedrijven die mensen zoeken, maar ideaal voor werkzoekenden. Als werkloze, starter of herintreder heb je namelijk alle kansen om een leuke baan te vinden. Bijkomend voordeel is dat je in deze markt ook de kans hebt om (van generalist een specialist te worden, of kansen te krijgen om de baan te vinden waar je hart ligt). Heb je altijd al eens willen weten hoe het is om in een andere branche te werken? Kriebelt het om het roer om te gooien maar heb je geen zin om een nieuwe langdurige studie te gaan doen? Zit je niet helemaal op je plek en wil je graag een andere kant op?  Dit is jouw moment!

Niet perfect is ook goed

Door de krapte op de arbeidsmarkt, nemen bedrijven ook professionals aan die geen perfect profiel hebben. Juist nu kun je dus makkelijk eens een kijkje nemen in een andere keuken. Met de juiste instelling, intrinsieke motivatie, enthousiasme en werkethiek, is de kans nu nog groot dat je aangenomen wordt op een functie of in een branche waar je geen ervaring in hebt. Als straks de crisis aanbreekt, want die komt onvermijdelijk, zijn er weer genoeg kandidaten beschikbaar en hebben werkgevers de luxepositie om kritisch te zijn. Dit is dus hét moment om als werknemer te switchen en -op een verantwoorde manier- te gaan voor avontuur. 

Hak de knoop door

Personality is key. Dat geldt altijd, maar nu helemaal. Bedrijven zoeken enthousiaste, vaardige mensen die graag werken. Als ze niet perfect in het gevraagde profiel passen, is dat op dit moment geen probleem. Als jij bereid bent om je passend te laten maken, kun je zo aan de slag. Kortom; twijfel jij over je huidige functie, is je motivatie niet meer wat het geweest was, heb je zin in wat nieuws, wat anders, wat uitdagends? Dit is het moment. Dus bij twijfel: nu doen!

Wij helpen je graag uitzoeken wat jouw talenten zijn en welke kant je op wilt. Neem even contact met ons op, wij leren je graag kennen!

B&P in beeld