fbpx
Header Nieuws Bericht
Tijn Langenberg

‘Ik heb veel te danken aan B&P’

Ze vertrekt op 1 juli officieel bij B&P. In dit interview vertelt Karin Voorn over het hoe en waarom. “Mijn werk blijft hetzelfde, nu ben ik gedetacheerd en straks ben ik officieel weer in vaste dienst.”

De dame uit Nieuwegein is gepokt en gemazeld in het bankwereldje, ze loopt er al sinds 1978 in rond. “Ik ben ooit begonnen bij de Rabobank, waar ik nu alweer een tijdje terug ben. Daarmee is voor mij de cirkel rond. Bewust heb ik dan ook de keuze gemaakt om bij deze bank te gaan werken. Eerst gedetacheerd door B&P en vanaf komende zomer weer in vaste dienst.” Ze werkt er als KYC-Analist A, ook wel bekend als Know Your Customer. “Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en kijk er naar uit om weer een vaste betrekking te krijgen. Op 1 april 2019 ben ik in dienst getreden bij B&P, nadat ik in 2016 boventallig was verklaard.” In de tussentijd heeft ze een kijkje genomen in de keuken bij andere bedrijven. “Ik heb in mijn werkzame leven zoveel functies gehad, heb je nog even?”, vraagt ze met een glimlach. “Het bankwereldje bleef mij uiteindelijk toch het meest trekken. Het is natuurlijk een dynamisch geheel en ik heb de nodige reorganisaties meegemaakt. Ik begon ooit bij de Rabobank op Hoog Catharijne in Utrecht. Daar werkten we zelfs nog met telexen, moet je nagaan hoelang dat geleden is, haha. Ik werkte onder meer bij de lokale bank, was baliemedewerker, assistent-kantoorbeheerder én was actief in de verkoop van reizen op het lokale reisbureau van de Rabobank. Die bestonden toen nog. Ik had daar echt een hele leuke rol als coördinator. Maar ja, de reizenverkoop ging er op een bepaald moment ook uit. Daarna ging ik weer terug naar de balie.” In 1989 raakte de gesprekspartner van vandaag zwanger. “Het was toen niet mogelijk parttime te werken bij de Rabobank en ik ben destijds een tijdje gestopt”, zegt de KYC-Analist A. “In 1995 stapte ik weer in en kwam ik in IJsselstein terecht. Daar ben ik, zoals toen de functietitel was, begonnen als cliëntadviseur. Ja, als ik het zo opnoem, heb ik inderdaad wel heel veel van dit wereldje mee mogen maken. In totaal kom ik misschien wel op zo’n vijftien verschillende functies, mooi toch?”

Drie jaar geleden kwam Karin voor het eerst in contact met B&P. “Dat voelde meteen goed moet ik zeggen. We hadden enkele goede gesprekken en het klikte direct. Ruim twee jaar geleden kwam B&P bij mij met de vraag ‘vind je het niet wat om bij Rabobank terug te keren?’. Nou, dat leek mij wel wat en daarna ging het heel snel.” Ze kwam in eerste instantie

op de locatie in Utrecht. Per 1 september 2020 op de locatie Elst, maar heeft daar letterlijk nog nooit fysiek gewerkt, door het onvermijdelijke coronavirus. “Ik ben er maar één keer tien minuten geweest om een toegangspas op te halen. Tja, gelukkig gaat dat veranderen en kom ik weer vaker op kantoor in de toekomst. Ik ben veel bezig met het beoordelen van klantdossiers en dat is reuze interessant. Ik ben een soort online rechercheur/speurneus, ik kijk naar transacties, doe onderzoek naar klanten, analyseer de risico’s en geef adviezen. Per 1 juli 2021 start ik als Analist B, kwaliteit leveren is daarbij het motto. Mijn teamleider geeft mij veel vertrouwen en dat is natuurlijk lekker, ik kon op mijn leeftijd (61) nog doorstromen ook. Het Rabo-bad blijft warm aanvoelen, het is een meer menselijke bank dan andere banken.” De korte lijntjes met B&P stemmen haar ook meer dan tevreden. “Met mijn fieldmanager Marlijne Lombarts en HR-manager Kim Bosman is er een klein team om mij heen en zijn er altijd contactmogelijkheden. De contacten met hen zijn bijzonder prettig en de cultuur is erg open.” Hoe ziet het leven van Karin er buiten het werk uit? “Ik sport graag, doe aan beachvolleybal en volleybal in de zaal. Ik ben vrij fanatiek en speel in een recreantenteam. Lekker trainen, lekker wedstrijdjes spelen, heerlijk vind ik dat. Verder ben ik bijna 39 jaar getrouwd met Vincent, die klokkenmaker is. Wij hebben een eigen atelier aan huis. We hebben twee zonen, een schoondochter en twee kleinkinderen. Als we vrijdags op Fayenne en Milan passen, zie ik dat echt als cadeautjesdag. Nee, wat dat betreft heb ik zeker een rijk leven.”

B&P in beeld