fbpx
Header Nieuws Bericht
Tijn Langenberg

‘Het wordt tijd echte collega’s te zien’

Ze mist de directe nabijheid van haar collega’s, maar heeft ook zeker plezier in haar vak. Marian Schutte voelt zich uitermate senang als project support officer bij scholengemeenschap Saxion. Ze combineert dit werk - door B&P aangedragen - met wandelen, tennissen en hardlopen. Én last but not least is ze druk bezig met het opknappen van hun nieuwe ‘oude huis’ uit het jaar 1900. Op werkgebied kijkt ze uit naar de toekomst. ,,Een vaste aanstelling hier bij Saxion, via B&P, zou fijn zijn!” 

Sinds maart is ze actief als project support officer bij scholengemeenschap Saxion, plezier heeft Marian Schutte uit Brummen er op zeker in. ,,Enige nadeel is dat ik door corona nog altijd niet op locatie werk, het wordt tijd echte collega’s te zien. Maar dat komt vast toch een keer goed?” B&P kwam als geroepen voor de 51-jarige in Horssen geboren project support officer, nadat ze per januari geen baan meer had . Afgelopen winter was er het eerste contact tussen Donny de Vos en Marian Schutte en werden er meteen spijkers met koppen geslagen. De gesprekspartner van vandaag blikt daar met heel veel genoegen op terug. ,,Donny had mijn profiel online gevonden en benaderde mij direct. Het kwam daarna snel in kannen en kruiken. Ik heb een contract tot aan december maar hoop natuurlijk op meer. De laatste tijd ben ik ook gewend aan tijdelijke contracten.” Dat was voordien niet het geval. ,,Ik heb zestien jaar bij de Rabobank gewerkt en daarna 4,5 jaar middels tijdelijke contracten bij de NS, als project-ondersteuner op de afdeling duurzaam. Door Covid werd mijn contract helaas niet verlengd. Ik ben blij dat ik nu bij Saxion zit in deze voor mij nieuwe werkomgeving.” 

Wat behelst dat werk eigenlijk? ,,Als project support officer ondersteun ik de projectmanager bij het doorlopen van het projectproces. Hierin voer ik werkzaamheden uit op het gebied van projectorganisatie, planning, resourcemanagement, projectfinanciën, documentatie en leerpunten. Het werk bevalt me heel goed en het gevoel bij mijn collega’s is ook uitstekend in de contacten die ik vooral digitaal heb. Daar heb ik in het begin al wat over gezegd, het wordt echt tijd om collega’s en mijn werkomgeving ‘real life’ te zien.” Dit geldt overigens ook voor B&P’ers. ,,Ja, ik heb natuurlijk wel veel contact met Dennis Seesing, hij belt regelmatig hoe het met me gaat. Dat voelt heel goed, en ook die mensen wil ik eindelijk eens in het echt zien. Wel ben ik er ooit eens langs geweest. Ik heb daarbij het bedrijf leren kennen als laagdrempelig en prettig informeel. Mooi ook dat ze met het hele bedrijf zo in de weer zijn met de wandelchallenge.” Ze onderdrukt daarbij een gevoel van trots niet. ,,We staan met het team bovenaan! Knap toch, haha. Gelukkig pak ik mijn punten niet alleen met wandelen, ik tennis graag en doe ook aan hardlopen. Verder ben ik druk met klussen aan ons huis in Brummen, dat uit 1900 stamt. Wat ik nog meer doe in mijn vrije tijd? De leuke dingen van het leven, zoals terrasjes pakken en winkelen met vrienden.” Hoe ziet Marian haar zakelijke toekomst? ,,Een vaste aanstelling op termijn zou zeker fijn zijn. Wellicht dat B&P daar ook een rol in zal spelen. Zeker is wel dat ik daar alle vertrouwen in heb. Allereerste wens op dit vlak is dat ik ook die collega’s eens op een terras of bij een borrel te zien krijg.”

B&P in beeld