fbpx
Header Nieuws Bericht
Tijn Langenberg

‘Bankwereldje is echt niet zo hard hoor’

Ze werkt als CDD-Specialist bij de Rabobank en voelt zich er uitermate senang. Petra van Harten is via B&P Professionals aan deze betrekking gekomen en is daar zeer dankbaar voor. “En nu heb ik zelfs een vaste baan, mede met dank aan B&P. Het is prettig werken bij Rabo en van een harde cultuur merk ik in elk geval niets.”

Tot aan begin september werkte ze op detacheringsbasis, inmiddels heeft ze een vaste betrekking als CDD Coach. “Ik doe nog CDD-werk en schrijf nog rapporten tot half oktober, maar daarna niet meer. Het mooie van mijn nieuwe functie is dat ik veel meer direct klantcontact heb en dat ik veel afdelingsgesprekken voer over beleid. Deze rol past me nog meer en bevalt mij heel goed. Begeleiden en coaching van mensen doe ik graag. En nee, het schrijven van lijvige rapporten, waar ik eerder dus veel meer mee te maken had, ga ik niet missen.” Hoe kwam het contact met B&P tot stand? “Dat ging eigenlijk via Google en al snel kwam er contact met Donny de Vos. Hij belde mij of ik interesse had in een functie bij Rabobank, dit terwijl ik daarvoor nog bij ABN AMRO werkte. Op een maandag had ik een sollicitatiegesprek, de woensdag daarna zat ik al in Arnhem en vlak daarna had ik mijn baan.” Ze heeft de contacten met B&P als ‘heel warm’ ervaren. “We konden elkaar altijd bellen of appen en Donny zei ook heel vaak ‘weet dat we je niet vergeten’.” Van Harten is een vrouw (35) die gebaat is bij variatie. “Ik heb op meerdere plekken in het land gewerkt, onder meer in Zwolle, Leeuwarden en nu Utrecht. Nu zit ik ook in Utrecht, terwijl ik in Meppel woon.” In haar rol binnen het team CCN (Corporate Clients Nederland) werkt ze veel voor de zogeheten ‘grote klanten’. “Daarbij moet je denken aan onder meer autobedrijven en bijvoorbeeld grote groententelers. Erg interessant allemaal.” 

Hoe ziet het leven van de Drentse er naast haar werk uit? “Ik heb kasten vol met boeken staan en nu ben ik met Dan Brown bezig, Het Juvenalis Dilemma. Verder studeer ik graag naast mijn werk, ik volg nu de studie psychologie. Ik kan gewoon niet stilzitten joh.” Verder is ze trots op haar dochter Anja van 16 en zoon Jan van 15. “Maar vergeet mijn vriend Ronald dan ook niet te benoemen he”, vervolgt ze. “We hadden het net over variatie. Ik heb in het verleden ook de PABO afgemaakt en Frans geleerd. En ja, ik heb ook mijn patisseriediploma. Dit terwijl ik als klein meisje nog patholoog-anatoom wilde worden, haha.” Tot slot steekt ze nog eens de loftrompet over de cultuur binnen Rabo. “Er is bij deze bank echt ruimte voor de menselijke kant, ze spreken je aan op voornaamtitel en er zijn vele warme contacten. Het is helemaal niet zo hard en zakelijk, dat zou ik ook niet willen. Nee, ik zie de toekomst positief tegemoet.”

B&P in beeld